Οι εσφαλμένες διατροφικές επιλογές μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα ψυχικής υγείας και να οδηγήσουν σε έναν αρνητικό κύκλο επιδεινούμενων διατροφικών συνηθειών.
Η Δρ. Ούμα Ναιντού, που είναι ψυχίατρος, ερευνήτρια υγείας του εγκεφάλου και διατροφολόγος, προτείνει 6 τρόφιμα που μπορούν να ενισχύσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου.
Η ενσωμάτωσή τους στη διατροφή μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση, να βοηθήσει στη μνήμη και να βελτιώσει την απόδοση του εγκεφάλου.
Τα μπαχαρικά, εκτός από τη γεύση που προσδίδουν στο φαγητό, είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Βοηθούν τον εγκέφαλο να καταπολεμήσει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες και επομένως να αντιμετωπίσει το οξειδωτικό στρες, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ζημία στους ιστούς.
Η διατροφολόγος ιδιαίτερα προτιμά τον κουρκουμά για τη μείωση του άγχους και το σαφράν για τις επιπτώσεις του στα συμπτώματα κατάθλιψης.
Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση μπορούν να βελτιώσουν την υγιή λειτουργία του εντέρου και να μειώσουν το άγχος, ενώ μπορούν επίσης να προσφέρουν οφέλη στον εγκέφαλο, όπως τη βελτίωση της μνήμης και την ανακοπή της γνωστικής υποβάθμισης.
Η μαύρη σοκολάτα αποτελεί εξαιρετική πηγή σιδήρου και φυσικά αντιοξειδωτικών, ενώ τα αβοκάντο περιέχουν υψηλές ποσότητες μαγνησίου, που είναι σημαντικό για την εγκεφαλική λειτουργία.
Οι ξηροί καρποί προσφέρουν υγιή λιπαρά και έλαια που απαιτούνται για την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και φλαβονοειδή που προστατεύουν από την άνοια και βελτιώνουν τη γνωστική λειτουργία.
Καιρός – Έντονα φαινόμενα με καταιγίδες και ισχυρούς νοτιάδες σήμερα
Ταχίνι ή φυστικοβούρο; Τα μοναδικά διατροφικά οφέλη τους!
Ο μικροσκοπικός και απρόβλεπτος εχθρός του βασιλιά των ζώων!