Θεσσαλονίκη: 140 έργα του Γιώργου Ηλιόπουλου στο Βαφοπούλειο από 6 Νοεμβρίου

Must read

Αναδρομική έκθεση για τα 50 χρόνια δημιουργίας του Γιώργου Ηλιόπουλου φιλοξενεί από τις 6 έως τις 30 Νοεμβρίου 2026 το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η έκθεση έχει τίτλο «Μορφογένεση – 50 Χρόνια Δημιουργίας».

Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στις 19:00, στον 5ο όροφο του κέντρου, στη Γ. Βαφόπουλου 3–5.

Το κοινό θα γνωρίσει 80 γλυπτά και 60 σχέδια. Στις δύο αίθουσες εικαστικών παρουσιάζονται έργα από μάρμαρο, πέτρα, τερακότα και ξύλο, μαζί με έγχρωμα και ασπρόμαυρα σχέδια μικτής τεχνικής.

Την επιμέλεια υπογράφουν η ιστορικός και κριτικός τέχνης Έλλη Κοκκίνη Καπλάνη και η εικαστικός–χαράκτρια Κριστιάνα Ηλιοπούλου. Η παρουσίαση ανατρέχει στη μακρά εικαστική διαδρομή του καλλιτέχνη και στη σχέση της γλυπτικής του με τη μορφή, τα υλικά, το φως και τη σκιά.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε Instagram, Facebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

Πρόσφατα Νέα