Εκτός από το γεγονός ότι είναι αντιαισθητικό, το συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά επηρεάζει σημαντικά την υγεία μας, σύμφωνα με τη διαιτολόγο του Κέντρου Διατροφής του Cleveland Clinic, Elyse Homan.
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά, όπως η ηλικία, η κληρονομικότητα, ο ύπνος, η άσκηση και η διατροφή.
Όπως εξηγεί η ίδια, η κατανάλωση περισσότερων θερμίδων από όσες μπορούμε να κάψουμε μπορεί να οδηγήσει στη συσσώρευση λίπους. Η θέση αποθήκευσης του λίπους καθορίζεται από παράγοντες, όπως η γενετική κληρονομιά, οι παθήσεις υγείας και ο τρόπος ζωής, συμπεριλαμβανομένων των τροφών που καταναλώνουμε και της άσκησης.
Οι επιπτώσεις του λίπους στην κοιλιά στην υγεία είναι σημαντικές, καθώς αυτό το σπλαχνικό λίπος αποθηκεύεται βαθιά στο σώμα και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 και καρδιακές παθήσεις, σύμφωνα με τη διατροφολόγο και συγγραφέα Jackie Newgent.
Ωστόσο, η κατανάλωση ξηρών καρπών όπως αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κοιλιακού λίπους, καθώς υπάρχει έρευνα που υποδεικνύει ότι η κατανάλωση 1 1/2 ουγγιάς την ημέρα αυτών των ξηρών καρπών αντί για ένα υψηλό σνακ σε υδατάνθρακες μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κοιλιακού λίπους.
Συνεπώς, η κατανάλωση μιας ποικιλίας ξηρών καρπών μπορεί να προσφέρει διάφορα θρεπτικά οφέλη στον οργανισμό.