Μια πρόσφατη μελέτη, δημοσιευμένη στο περιοδικό Cell Metabolism, αναδεικνύει τη σημασία της μείωσης της κατανάλωσης του αμινοξέος ισολευκίνης στην απώλεια βάρους και στη βελτίωση της υγείας.
Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, έδειξε ότι παρά την αυξημένη κατανάλωση θερμίδων, η μείωση της ισολευκίνης συνέβαλε στην απώλεια βάρους και είχε άλλα θετικά αποτελέσματα στην υγεία.
Ο καθηγητής Dudley Lamming, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, επισήμανε ότι διαφορετικά συστατικά της διατροφής έχουν αξία και αντίκτυπο πέρα από τη λειτουργία τους ως θερμίδες. Η έρευνα κατέδειξε ότι η μειωμένη κατανάλωση ισολευκίνης βοηθά στον περιορισμό του κινδύνου για ορισμένες μορφές καρκίνου, ενώ βελτιώνει τη δύναμη και παρατείνει τη διάρκεια ζωής.
Η ισολευκίνη, ένα από τα μοριακά δομικά στοιχεία των πρωτεΐνων, βρίσκεται σε τρόφιμα όπως τα αυγά, τα γαλακτοκομικά, η πρωτεΐνη σόγιας, το κόκκινο κρέας, το άπαχο κοτόπουλο, το χοιρινό, το ψάρι, το τόφου, τα φασόλια, τις φακές, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και λαχανικά όπως τα μπιζέλια.
Η έρευνα περιέγραψε ότι τα ποντίκια με δίαιτα χαμηλή σε ισολευκίνη έζησαν περισσότερο και βελτίωσαν την υγεία τους σε 26 διαφορετικές μετρήσεις, όπως μυϊκή δύναμη, αντοχή και τριχόπτωση. Τα αρσενικά ποντίκια είχαν μειωμένη διόγκωση του προστάτη και μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου.
Ο καθηγητής Lamming τόνισε τη σημασία της διατροφικής αλλαγής στη διάρκεια ζωής και την «διάρκεια υγείας», ακόμη και όταν αυτή ξεκινά σε μεσήλικες. Η μελέτη αποκάλυψε ότι τα ποντίκια που ακολουθούσαν δίαιτες χαμηλής ισολευκίνης κατανάλωναν περισσότερες θερμίδες αλλά και κατέκαιγαν περισσότερες, χάνοντας και διατηρώντας μια πιο αδύνατη σωματική διάπλαση.
Στρατιωτική μέθοδος ύπνου για να καταπολεμήσετε μια για πάντα την αϋπνία!
Με μόλις μισό ευρώ διατηρείτε πεντακάθαρο το παρμπριζ του αυτοκινήτου σας!