Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο “European Journal of Nutrition” και διεξήχθη από το King’s College του Λονδίνου, το ένα τέταρτο των ανθρώπων ακυρώνει τα πλεονεκτήματα των υγιεινών γευμάτων που καταναλώνουν, επιλέγοντας ανθυγιεινά σνακ.
Αυτή η συνήθεια αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιαγγειακές διαταραχές.
Η έρευνα ανέλυσε τις συνήθειες σνακ 854 ατόμων και διαπίστωσε ότι το 50% των συμμετεχόντων δεν συνδυάζει την ποιότητα των κύριων γευμάτων τους με την ποιότητα των σνακ που καταναλώνουν. Αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, όπως την αύξηση των επιπέδων σακχάρου και λίπους στο αίμα.
Η έρευνα επίσης κατέδειξε ότι το 24% της ημερήσιας ενεργειακής μας πρόσληψης προέρχεται από σνακ όπως μπάρες δημητριακών, γλυκά και φρούτα. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες, το 95% για την ακρίβεια, κατανάλωναν κατά μέσο όρο 2,28 σνακ την ημέρα, ενώ το 29% των ατόμων κατανάλωνε περισσότερα από δύο.
Η έρευνα επισημαίνει ότι το τσιμπολόγημα δεν είναι κατ’ ανάγκη ανθυγιεινό, εφόσον τα σνακ είναι υγιεινά. Άτομα που επιλέγουν υγιεινά σνακ, όπως ξηρούς καρπούς και φρέσκα φρούτα, είχαν καλύτερες πιθανότητες να διατηρούν ένα υγιές βάρος και να έχουν καλύτερη μεταβολική υγεία.
Το 26% των συμμετεχόντων αναφέρθηκε ότι, παρά την κατανάλωση υγιεινών κύριων γευμάτων, επέλεγαν ανθυγιεινά σνακ. Αυτά τα σνακ, όπως πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και ζαχαρούχες λιχουδιές, συνδέονται με αρνητικούς δείκτες υγείας.
Τα πιο δημοφιλή σνακ που καταναλώθηκαν ήταν μπισκότα, φρούτα, ξηροί καρποί, τυρί, κέικ και μπάρες δημητριακών. Η ανάλυση έδειξε επίσης ότι το τσιμπολόγημα μετά τις 9 το βράδυ συνδέεται με χειρότερα αποτελέσματα στην υγεία.
Η δρ. Σάρα Μπέρι από το King’s College του Λονδίνου συμπεραίνει ότι η αντικατάσταση ανθυγιεινών σνακ με υγιεινές επιλογές είναι ένας απλός τρόπος για τη βελτίωση της υγείας.
Συναγερμός στον Πειραιά: Ενας σοβαρά τραυματίας μετά από πυροβολισμούς
Αυτός είναι ο καρπός που δυναμώνει την καρδιά και το σπέρμα!
Για τη NASA είναι βέβαιο ότι υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες! Από τα UFO στα UAP