21.5 C
Athens
Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Για τη NASA είναι βέβαιο ότι υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες! Από τα UFO στα UAP

Must read

Μια ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων της NASA, με πρόεδρο τον αστροφυσικό Ντέιβιντ Σπέργκελ, δημοσίευσε έκθεση σχετικά με τα άγνωστης προέλευσης φαινόμενα, γνωστά ως “Unidentified Anomalous Phenomena” (UAP) παλαιότερα γνωστά ως UFO.

Η ομάδα συμβουλευτικής επιτροπής, που αποτελείται από 16 επιστημονικούς εμπειρογνώμονες από διάφορους τομείς, ζητά τη συλλογή περισσότερων και πιο αξιόπιστων δεδομένων για τη μελέτη αυτών των φαινομένων.

Η έκθεση βασίζεται σε μη διαβαθμισμένα δεδομένα από κυβερνητικούς φορείς, εμπορικά δεδομένα, και άλλες πηγές. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των παρατηρήσεων υψηλής ποιότητας των UAP είναι περιορισμένος, κάτι που δυσχεραίνει την εξαγωγή ασφαλών επιστημονικών συμπερασμάτων.

Η επιτροπή δεν βρίσκει λόγο να πιστεύει ότι τα UAP έχουν εξωγήινη προέλευση, αλλά αναγνωρίζει την πιθανότητα ως μια από τις εξεταζόμενες υποθέσεις. Ο διοικητής της NASA, Μπιλ Νέλσον, τόνισε τη σημασία της επιστημονικής προσέγγισης στη μελέτη των UAP και δεσμεύτηκε για διαφάνεια στη δημοσιοποίηση των δεδομένων.

«Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει λόγος να συμπεράνουμε ότι οι υπάρχουσες αναφορές για UAP έχουν εξωγήινη προέλευση. Ωστόσο, αν το αναγνωρίσουμε ως μια πιθανότητα, τότε αυτά τα αντικείμενα πρέπει να έχουν ταξιδέψει μέσω του ηλιακού μας συστήματος για να φτάσουν εδώ», διευκρινίζει η επιτροπή στην έκθεση.

Εξάλλου σε σχετική συνέντευξη τύπου μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης ο διοικητής της NASA, Μπιλ Νέλσον, υπογράμμισε ότι «καθώς κατανοούμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο ανακαλύψεων, αναλάβαμε συγκεκριμένες δράσεις για να διερευνήσουμε τα UAP».

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «μετατοπίζουμε τη συζήτηση από τον εντυπωσιασμό στην επιστήμη» δεσμευόμενος ότι όλες οι πληροφορίες που θα συλλεχθούν για τα UAP θα δοθούν με διαφάνεια στον κόσμο. Εξάλλου, ανακοίνωσε τον ορισμό διευθυντή στη NASA που θα συντονίζει τις έρευνες γύρω από τα UAP.

Οι εμπειρογνώμονες διαπιστώνουν στην έκθεση ότι η ανάλυση των δεδομένων για τα UAP παρεμποδίζεται από την έλλειψη πολλαπλών μετρήσεων και βασικών δεδομένων. Εμπόδιο στην συλλογή δεδομένων για τα φαινόμενα UAP αποτελούν οι «αρνητικές αντιλήψεις γύρω από την αναφορά των UAP» και οι επιστήμονες υπογραμμίζουν το ζωτικό ρόλο της συμμετοχής της NASA «στη μείωση του στίγματος».

Επίσης, ζητούν να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία της NASA «ως μέρος μιας ισχυρής και συστηματικής στρατηγικής απόκτησης δεδομένων εντός του πλαισίου ολόκληρης της κυβέρνησης» και προσθέτουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση είναι απαραίτητα εργαλεία για τον εντοπισμό σπάνιων περιστατικών, που ενδεχομένως περιλαμβάνουν UAP, μέσα σε τεράστια σύνολα δεδομένων.

Η μελέτη συνιστά στη NASA να χρησιμοποιήσει τους πόρους ανοικτού κώδικα, την εκτεταμένη τεχνολογική εμπειρογνωμοσύνη της, τις τεχνικές ανάλυσης δεδομένων, τις εμπορικές και ομοσπονδιακές συνεργασίες για τη δημιουργία ενός καλύτερου και ισχυρού συνόλου δεδομένων για την κατανόηση των μελλοντικών φαινομένων.

Επιπλέον, στην έκθεση γίνεται ειδική μνεία και στη συμμετοχή του κοινού ως «κρίσιμη πτυχή της κατανόησης των UAP», μέσω της αύξησης των προσπαθειών συλλογής δεδομένων με χρήση σύγχρονων τεχνικών crowdsourcing, από πολίτες- παρατηρητές σε όλο τον κόσμο.

Απόκτησε την επίπεδη κοιλιά που ονειρεύεσαι με αυτά τα φθινοπωρινά φρούτα!

Ζωγράφου: Στα χέρια των αστυνομικών ο 83χρονος που πυροβολούσε από το σπίτι του. Πάσχει από άνοια

Ευκαιρία Εργασίας – Ο Σκλαβενίτης κάνει προσλήψεις με μισθό έως και 1000€!

Ξεκινά αύριο το Market Pass – Αιτήσεις και Πληρωμές αναλυτικά

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα