30.4 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Υπάρχει άφθονο και είναι δωρεάν στην Ελλάδα – Δείτε ποιο είναι το δραστικό ελιξήριο υγείας και ευεξίας

Must read

Τι είναι αυτό που – σύμφωνα με τους επιστήμονες – αρκεί για να μας χαρίσει υγεία και ευεξία και το οποίο υπάρχει άφθονο και είναι δωρεάν στην Ελλάδα!

Ως μια χώρα της Μεσογείου, γνωρίζουμε την ευεργετική επίδραση της επαφής μας με τη θάλασσα. Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι η επιστήμη επιβεβαιώνει τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυσικών στοιχείων, και ιδίως της θάλασσας.

Ωστόσο, μήπως αυτό ισχύει γενικότερα, ακόμα και για αυτούς που δεν έχουν την ίδια πρόσβαση στη θάλασσα; Μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ανέλυσε δεδομένα από 15 χώρες και επιβεβαίωσε ότι άτομα που ζουν κοντά στην ακτή, αλλά και αυτά που συχνά επισκέπτονται τη θάλασσα, απολαμβάνουν καλύτερη υγεία, ανεξάρτητα από τη χώρα διαμονής ή το εισόδημά τους.

Οι ευεργετικές ιδιότητες της θάλασσας είναι γνωστές εδώ και αιώνες. Από το 1660, οι ιατροί στην Αγγλία ξεκίνησαν να προωθούν τα θαλάσσια μπάνια και τους περιπάτους στις παραλίες για τα οφέλη στην υγεία.

Μέχρι τα μέσα του 1800, οι πλούσιοι Ευρωπαίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον θαλασσινό αέρα και να κάνουν βουτιές στη θάλασσα για ευεξία, ύστερα από παρότρυνση των γιατρών τους. Ωστόσο, με την εξέλιξη της ιατρικής στις αρχές του 20ού αιώνα, αυτές οι πρακτικές αρχίζουν να παραγνωρίζονται.

Παρόλα αυτά, το τοπίο αρχίζει να αλλάζει καθώς η ζήτηση για απλές, φυσικές μεθόδους που προάγουν την ευεξία αυξάνεται.

Μια διεθνής ερευνητική ομάδα από πανεπιστήμια στη Βιέννη, το Έξετερ, το Μπέρμιγχαμ, καθώς και το Seascape Belgium και το European Marine Board, διεξήγαγε μια μελέτη που περιλάμβανε πάνω από 15.000 συμμετέχοντες από 14 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας, καθώς και της Αυστραλίας.

Στόχος της μελέτης ήταν να διερευνήσει τις απόψεις των συμμετεχόντων σχετικά με δραστηριότητες που σχετίζονται με τη θάλασσα και την επίδρασή τους στην υγεία. Μεταξύ των χωρών που περιλαμβάνονταν στη μελέτη περιλάμβανονταν η Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ομοιομορφία στα ευρήματα εξέπληξαν τους ερευνητές: «Είναι εντυπωσιακό να βλέπουμε τόσο συνεπή και σαφή μοτίβα και στις 15 χώρες. Επίσης, αποδεικνύουμε τώρα ότι όλοι φαίνεται να επωφελούνται από το να βρίσκονται κοντά στη θάλασσα, όχι μόνο οι πλούσιοι. Αν και οι συσχετίσεις είναι σχετικά μικρές, η διαβίωση κοντά στην ακτή και κυρίως οι συχνές εφορμήσεις, έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού» σημειώνει η δρ Sandra Geiger από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Πώς μπορούν όμως, αυτά τα οφέλη να αξιοποιηθούν από τους κατοίκους χωρών που δε βρέχονται από θάλασσα, όπως η Αυστρία; «Οι κάτοικοι της κεντρικής Ευρώπης επισκέπτονται συχνά τις παραθαλάσσιες χώρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε θα μπορούν κι αυτοί να λάβουν τα συγκεκριμένα οφέλη. Εκτός αυτού, αρχίζουμε επίσης να αξιολογούμε τα παρόμοια οφέλη για την υγεία που προσφέρουν τα εσωτερικά ύδατα, όπως οι λίμνες και οι φυσικές πισίνες» καταλήγει η δρ. Geiger.

Ανησυχητική εξέλιξη – Προγραμματιστής κατάφερε να κλωνοποιήσει την κοπέλα του μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης!

Κατεχάκη – Πέθανε δυστυχώς ο αστυνομικός που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

[Εντυπωσιακές εικόνες] Αυτά είναι τα αληθινά χρώματα του σύμπαντος!

Νόσος X – “Είναι σαν να περιμένουμε εναν μεγάλο σεισμό! Θα συμβεί, απλά δεν ξέρουμε πότε”

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα