Συχνά συμβαίνει να βάζουμε τρόφιμα στο ψυγείο και να τα λησμονούμε για αρκετές ημέρες.
Αυτή η πρακτική μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία μας, όπως επισημαίνει η Δρ. Tracey Brigman, αναπληρώτρια καθηγήτρια Διατροφικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Τζώρτζια.
Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα έτοιμα φαγητά μπορούν να καταναλωθούν ασφαλώς μετά από 3-4 ημέρες, υπάρχουν ορισμένα συστατικά που απαιτούν προσοχή.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τρόφιμα όπως το ωμό κοτόπουλο, το μαγειρεμένο ρύζι, τα καθαρισμένα σφιχτά αυγά και τον ωμό κιμά.
Το ωμό κοτόπουλο είναι ευάλωτο στην ανάπτυξη σαλμονέλας και πρέπει να μαγειρεύεται προσεκτικά πριν από 2 ημέρες από την αγορά του και να καταναλώνεται εντός 4 ημερών.
Το μαγειρεμένο ρύζι, παρά την αντοχή του στην ανακατασκευή, είναι επιρρεπές στη μόλυνση από βακτήρια και πρέπει να καταναλώνεται εντός μίας ημέρας.
Τα καθαρισμένα σφιχτά αυγά πρέπει να βρίσκονται στο ψυγείο εντός 2 ωρών από το μαγείρεμα ενώ τα μη καθαρισμένα πρέπει να καταναλώνονται εντός μιας εβδομάδας.
Ο ωμός κιμάς, εξαιρετικά υγρός, αποτελεί έδαφος για την ανάπτυξη κολοβακτηριδίων και σαλμονέλας, γι’ αυτό πρέπει να καταναλώνεται εντός 1-2 ημερών από την αγορά του.
Η αιτία που ο Αιγύπτιος επιστάτης σκότωσε τα αφεντικά του στην ναυτιλιακή εταιρεία