Τα ρεβίθια, ένας παρεξηγημένος θησαυρός της κουζίνας μας, αποτελούν πηγή ενέργειας και υγείας.
Πολλοί τα αποφεύγουν, ενώ άλλοι τα θεωρούν απόλυτη ευτυχία στο πιάτο τους.
Αυτό το όσπριο, μέλος της οικογένειας των φασολιών, είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες και αποτελεί βασικό συστατικό πολλών συνταγών.
Μια μερίδα ρεβιθιών παρέχει στον οργανισμό μας σημαντικά θρεπτικά συστατικά.
Περιέχει 10-15 γραμμάρια πρωτεΐνης, 9-12 γραμμάρια φυτικών ινών, 4 γραμμάρια λίπους και 34-45 γραμμάρια υδατανθράκων.
Είναι επίσης γνωστά για την ικανότητά τους να βελτιώνουν την πέψη, να μειώνουν τον κίνδυνο πολλών ασθενειών, να διαχειρίζονται το βάρος, να μειώνουν την πίεση και τη χοληστερόλη.
Η διατροφολόγος Lindsay Tigar επισημαίνει πως τα ρεβίθια είναι επίσης πλούσια σε μαγγάνιο και περιέχουν άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως η θειαμίνη, το μαγνήσιο και ο φώσφορος, που συμβάλλουν στην ενίσχυση της υγείας μας.
Το μαγγάνιο, ειδικά, έχει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Συνοψίζοντας, τα ρεβίθια είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια υγιεινή διατροφή, είτε είναι vegan είτε απλώς επιθυμούν να τρέφονται σωστότερα. Μην υποτιμάτε την αξία αυτού του μικρού αλλά ισχυρού όσπριου στην κουζίνα σας.
Καιρός – Αλλάζουν τα δεδομένα μετα το παρατεταμένο καλοκαίρι!
Θλιβερός Επίλογος για Δυο Επιβάτες σε Μικρό Αεροσκάφος στα Χανιά
ΕΦΕΤ: Εντοπίστηκε αλλεργιογόνος ουσία σε μπισκότα γνωστής εταιρείας