35.2 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Πόλεμος Ισραήλ – Οι σκληρές μάχες συνεχίζονται. Πάνω από 13.300 οι νεκροί στη Γάζα

Must read

Λωρίδα της Γάζας – Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) διεξάγουν σκληρές μάχες με μαχητές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η 36η Μεραρχία του IDF επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση των μαχητών της Χαμάς στην περιοχή Zeitoun, μια γειτονιά της πόλης της Γάζας.

Η τελευταία αυτή επιχείρηση ακολουθεί την πρόσφατη κατάληψη των IDF του στρατοπέδου Shati και της γειτονιάς Sabra στη Γάζα. Σημαντική αναφορά έγινε για την ανακάλυψη και καταστροφή ενός συγκροτήματος όπλων της Ισλαμικής Τζιχάντ στην περιοχή Zeitoun, με την εύρεση βαρέων ρουκετών και ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς.

Η ισραηλινή πλευρά αναφέρει πως έχουν εξοντωθεί εκατοντάδες τρομοκράτες στην περιοχή Zeitoun, με τις μάχες να κλιμακώνονται. Το IDF εκτιμά ότι οι συγκρούσεις θα διαρκέσουν τουλάχιστον άλλες 72 ώρες, με σκοπό την πλήρη εξάλειψη των τρομοκρατικών υποδομών της Χαμάς στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις IDF, οι δυνάμεις της Ταξιαρχίας Πεζικού Γκολάνι έχουν εμπλακεί σε εντατικές μάχες με τη Χαμάς, με τις συγκρούσεις να εκτείνονται σε κατοικίες, νοσοκομεία, σχολεία και άλλους πολιτικούς χώρους. Ο διοικητής της 36ης Μεραρχίας, Ταξίαρχος Dado Bar Kalifa, καταγγέλλει ότι οι μαχητές της Χαμάς χρησιμοποιούν ανθρώπινες ασπίδες και κρύβονται σε μη στρατιωτικές υποδομές.

Εικόνα που παγώνει το αίμα ...Ο πύραυλος του Ισραήλ χτυπά το κτίριο των Associated Press και Al Jazeera – Εικόνες σοκ

Η κλιμάκωση της βίας στη Γάζα έχει οδηγήσει στο θάνατο τουλάχιστον 13.300 Παλαιστίνιων από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με δηλώσεις του γραφείου τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς, με τα θύματα να περιλαμβάνουν 5.600 παιδιά και 3.550 γυναίκες. Παράλληλα, αναφέρεται ότι 31.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και τουλάχιστον 6.500 θεωρούνται αγνοούμενοι.

Στο μεταξύ, φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν Ισραηλινά στρατεύματα έξω από το δικαστήριο της Χαμάς στη Γάζα, σηματοδοτώντας την κατάληψη της τοποθεσίας.

Στο μεταξύ, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ, Μάικλ Χέρτζογκ, δήλωσε ότι υπάρχει ελπίδα για την απελευθέρωση ορισμένων ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς. Ο Μάρκ Ρέγκεφ, ανώτερος σύμβουλος του ισραηλινού πρωθυπουργού, υποστήριξε ότι μια τέτοια συμφωνία θα οφείλεται στη στρατιωτική πίεση του Ισραήλ προς τη Χαμάς.

Ο Μάρκ Ρέγκεφ, ανώτερος σύμβουλος του ισραηλινού πρωθυπουργού, λέει ότι οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία οφείλεται στην ισραηλινή στρατιωτική πίεση στη Χαμάς: “Ο λόγος που οι άνθρωποι είναι λίγο πιο αισιόδοξοι για αυτό είναι επειδή η Χαμάς χρειάζεται μια κατάπαυση του πυρός.

Χρειάζονται λίγο χρόνο για να ξεκουραστούν και να ανασυνταχθούν”, λέει ο Ρέγκεφ στο BBC. “Θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός μόνο εάν απελευθερωθούν οι όμηροι μας”, προσθέτει.

IDF: Ανακρίναμε 300 τρομοκράτες – Άνθρωποι από τη Γάζα μας έδωσαν εθελοντικά πληροφορίες Η Μονάδα 504 της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών του IDF – η οποία ειδικεύεται στο HUMINT (ανθρώπινη νοημοσύνη) – έχει ανακρίνει συνολικά περίπου 500 Παλαιστίνιους και έχει κάνει εκατομμύρια εκκλήσεις σε αμάχους να εκκενώσουν τη βόρεια Γάζα από την αρχή των μαχών στη Λωρίδα.

Δεκάδες αραβόφωνοι στρατιώτες της Μονάδας 504 βρίσκονται στο έδαφος στη Λωρίδα της Γάζας, παράλληλα με τις μάχιμες μονάδες, πραγματοποιώντας επιτόπιες ανακρίσεις και παρέχοντας πληροφορίες στις δυνάμεις. Η μονάδα 504 διπλασίασε το προσωπικό της εν μέσω των μαχών και δημιούργησε μια νέα υπομονάδα ειδικά για το νότιο Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός Στρατός σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έχει δημιουργήσει ένα κέντρο κράτησης στο νότιο Ισραήλ για να φέρει κρατούμενους από τη Λωρίδα της Γάζας για ανάκριση. Μέχρι στιγμής, περίπου 300 τρομοκράτες – από τη Χαμάς, την Ισλαμική Τζιχάντ και άλλες ομάδες – και ύποπτοι έχουν μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις για ανάκριση, λέει το IDF.

Λέει ότι οι δράστες της τρομοκρατίας και οι ύποπτοι έδωσαν στους ανακριτές τις τοποθεσίες των δικτύων σηράγγων της Χαμάς και τις αποθήκες όπλων, καθώς και λεπτομέρειες για τις μεθόδους λειτουργίας της τρομοκρατικής ομάδας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ανθρώπινων ασπίδων. “Κάθε έρευνα οδηγεί στην ενοχοποίηση νέων τοποθεσιών και η ανθρώπινη νοημοσύνη που αναδύεται… είναι ένα αναπόσπαστο στρώμα της πλήρους εικόνας των πληροφοριών”, λέει ένας ανώτερος αξιωματικός της Μονάδας 504.

Το IDF δημοσιεύει τρία βίντεο που δείχνουν κρατούμενους να αναφέρουν στους ανακριτές της Μονάδας 504 τη χρήση νοσοκομείων από τη Χαμάς για τρομοκρατικούς σκοπούς. Οι άνδρες περιγράφουν πώς κρύφτηκαν στα νοσοκομεία Σίφα και Ραντήσι, στο κτίριο του Ερυθρού Σταυρού και σε άλλα ιατρικά κέντρα, ενώ η Χαμάς χρησιμοποίησε τις τοποθεσίες για να πολεμήσει κατά του Ισραηλινού Στρατού.

Η μονάδα 504 έχει επίσης πηγές στη Λωρίδα της Γάζας που παρείχαν πληροφορίες που μεταφράζονται σε πληροφορίες για τις επίγειες δυνάμεις: “Λάβαμε χιλιάδες τηλεφωνήματα από [Παλαιστίνιους που ήταν πρόθυμοι να παράσχουν πληροφορίες] σε μέγεθος που δεν είχε ξαναφανεί στη μονάδα. Είναι προφανές ότι οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας δεν είναι ικανοποιημένοι με τη βάρβαρη συμπεριφορά της Χαμάς, ο απλός πολίτης καταλαβαίνει ότι η Χαμάς φέρνει μια καταστροφή στους κατοίκους της Γάζας που θα είναι δύσκολο για αυτούς να συνέλθουν”, προσθέτει ο ανώτερος αξιωματικός.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Ισραηλινού Στρατού να εκκενώσει Παλαιστίνιους από τη βόρεια Γάζα εν μέσω χερσαίας επίθεσης, η Μονάδα 504 έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 30.000 κλήσεις, έχει στείλει περισσότερα από 10 εκατομμύρια μηνύματα κειμένου και περισσότερα από εννέα εκατομμύρια ηχογραφημένα μηνύματα σε πολίτες της Γάζας. Ο Ισραηλινός Στρατός έριξε επίσης περίπου τέσσερα εκατομμύρια φυλλάδια προειδοποιώντας τους Παλαιστίνιους για τους κινδύνους παραμονής στη βόρεια Γάζα.

Τρία drone-καμικάζι και 25 ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ – Η Ισραηλινή Άμυνα αναφέρει ότι περίπου 25 πύραυλοι και τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας εκτοξεύτηκαν από τη Χεζμπολάχ από τον Λίβανο σε πολλές τοποθεσίες κατά μήκος των συνόρων την τελευταία ώρα.

Αρκετές από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome, ενώ άλλες προσγειώθηκαν σε ανοιχτούς χώρους. Τα τρία φορτωμένα με εκρηκτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν ένα φυλάκιο των IDF στα σύνορα.

Ο Ισραηλινός Στρατός λέει ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί στις επιθέσεις και απαντά με βομβαρδισμούς πυροβολικού στις πηγές της πυρκαγιάς. Το IDF αναφέρει επίσης ότι νωρίτερα έπληξε πυρήνα της Χεζμπολάχ που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επίθεση με αντιαρματικό πυραύλων από το λιβανέζικο χωριό Marwahin και μαχητικά αεροσκάφη, μαχητικά ελικόπτερα και άρματα μάχης έπληξαν άλλες τοποθεσίες της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο ως απάντηση στις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στον βόρειο Ισραήλ.

Θανατηφόρα τροχαία στη Συγγρού με δύο νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματία

Black Friday 2023 – Η εταιρεία που σου χαρίζει κινητά έως και 500€ αυτή την Παρασκευή!

Έξαρση του ιού κοξάκι στα παιδιά – Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς και πότε να ανησυχούν

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα