18.2 C
Athens
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Πάτρα – Θάνατος τριών παιδιών: Η «περίεργη» σύμπτωση – Γιατί οι ιατροδικαστές ζητούν επανέλεγχο των εκθέσεων

Must read

Οι περισσότεροι πλέον ιατροδικαστές των Αθηνών «πιέζουν» ώστε να υπάρξει επανεκτίμηση και αυτό γιατί και οι ιατροί των νοσοκομείων, όπου βρέθηκαν τα τρία παιδιά, δεν μπορούν να κατανοήσουν πώς επήλθαν οι θάνατοι.

Τι μπορεί να εκτιμήσει ένας ιατροδικαστής όταν δει τις εξετάσεις των δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, που έφυγαν από τη ζωή τον Απρίλιο του 2019 και τον Μάρτιο του 2021 στην Πάτρα; Οτι κάτι δεν πάει καλά. Κάποια πράγματα δεν μπορούν να εξηγηθούν.

Ζελένσκι: Ο Γ Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει – Τότε θα ναι αργά να κάνετε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων

Τις δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις είχε αποκαλύψει η εφημερίδα«Πελοπόννησος» προ ημερών και στις δύο περιπτώσεις, για τη Μαλένα και την Ιριδα, φαίνονται αλλοιώσεις εγκεφάλου από ανοξυγοναιμία.

Φυσικά κανείς ιατροδικαστής δεν θα μπορούσε εκείνη την εποχή, και ειδικά στη Μαλένα, να υποψιαστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Τώρα όμως, με τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, και με βάση τις καταθέσεις ιατρών κι άλλων εμπλεκομένων, αποδεικνύεται πως οι ιατροδικαστικές εκθέσεις μπορεί και να «μπάζουν». Αναφερόμαστε στην ερμηνεία τους, η οποία οδηγεί και στο τελικό πόρισμα.

Σύμφωνα με ιατροδικαστή, στην περίπτωση της Μαλένας, ο χαρακτηρισμός της ιατροδικαστού που έκανε τη νεκροψία για «εκτεταμένη κενοτοποιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων» μπορεί να προέλθει από τρία γεγονότα:

1. Μεταβολικό σύνδρομο
2. Τοξική αντίδραση
3. Ελλειψη οξυγόνου

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η έλλειψη οξυγόνου εξετάζεται και για την περίπτωση της Ιριδας. Αλλωστε και στο αβάπτιστο βρέφος βρέθηκαν αλλοιώσεις εγκεφάλου.

Ετσι λοιπόν οι ιατροδικαστές ζητούν να εξεταστούν εκ νέου οι εκθέσεις, ώστε να προσδιοριστούν τα κοινά στοιχεία. Οπως επίσης και η ιατροδικαστική έκθεση της Τζωρτζίνας, η οποία δείχνει θάνατο από απροσδιόριστη αιτία.

Θα πρέπει να τονιστεί πως οι περισσότεροι πλέον ιατροδικαστές των Αθηνών «πιέζουν» ώστε να υπάρξει επανεκτίμηση. Κι αυτό γιατί και οι ιατροί των νοσοκομείων, όπου νοσηλεύθηκαν τα τρία κορίτσια, δεν μπορούν να κατανοήσουν πώς επήλθαν οι θάνατοι.

ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

«Εγώ έχω στα χέρια μου δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις για τη Μαλένα και την Ιριδα, που είναι ξεκάθαρες. Και δεν προκύπτει το παραμικρό. Αν κάποιος εκτιμά ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια, θα πρέπει να αναιρέσει τις ιατροδικαστικές που καταγράφουν την επίσημη αιτία των θανάτων» είχε δηλώσει ο πρώην συνήγορος της οικογένειας Δασκαλάκη, Γιάννης Κόττας.

Από την πλευρά του και ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας δηλώνει ξεκάθαρα: «Δεν τίθεται ζήτημα εγκληματικής ενέργειας και κακώς ορισμένοι εξακολουθούν και… φωτογραφίζουν κυρίως τη μητέρα»!

Η ΣΥΜΠΤΩΣΗ

Την ίδια ώρα, στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών ερευνών βρίσκεται και μία… περίεργη «σύμπτωση». Η Μαλένα και η Ιριδα πέθαναν στον ύπνο τους, ενώ στον ύπνο της έπαθε και το πρώτο περιστατικό η Τζωρτζίνα, που την οδήγησε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας.

Επίσης στον ύπνο της έπαθε την πρώτη ανακοπή, αλλά στον ύπνο της ήταν και ο θάνατός της, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» της Αθήνας

Στις περιπτώσεις έλλειψης οξυγόνου – ασφυκτικού θανάτου, θα πρέπει να τονιστεί πως τα μικρά παιδιά δεν παρουσιάζουν αλλοιώσεις προσώπου π.χ. στα μάτια, όπως οι ενήλικες.

Κάτι το οποίο διεφάνη και από τον πρόσφατο ασφυκτικό θάνατο των 2 παιδιών της οικογένειας στην Ανδραβίδα. Δεν υπήρχαν αλλοιώσεις στα μάτια παρότι ο θάνατός τους ήταν από πνιγμό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε βάρος του μακελάρη.

Ομως, ο ασφυκτικός θάνατος αφήνει «αποτύπωμα» στον εγκέφαλο.

Ο ΛΥΤΡΑΣ

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα εγκλήματος: «Υπάρχει ένα συγκλονιστικό βίντεο, στο οποίο φαίνεται, δυστυχώς, τι συμβαίνει στο τρίτο παιδί.

Σ’ αυτό, η Τζωρτζίνα ανεβάζει πάρα πολλούς σφυγμούς και μετά ξαφνικά πέφτουν απότομα. Αυτό το έχουν πει οι γιατροί και από Πάτρα και από Ωνάσειο, όπου πέθανε το κορίτσι.

Αυτό αποδεικνύει πως πρέπει να φύγουν κάποιες ‘’σκιές’’, που ‘’φωτογραφίζουν’’ τη μητέρα, καθώς αυτός είναι ο μηχανισμός που έκανε το παιδί να αποβιώσει!

Ηδη έχω έρθει σε επαφή με καρδιολόγους. Κάποια πράγματα δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. Δεν υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί αυτές τις ανακοπές.

Δυστυχώς, με όλους τους γιατρούς που έχω έρθει σε επαφή, μου λένε πως σαφέστατα υπάρχει γονιδιακό πρόβλημα».

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως ο γονιδιακός έλεγχος που έχει ολοκληρωθεί αφορά μόνο την καρδιά. Για τα υπόλοιπα μέρη, θα ληφθούν τα αποτελέσματα του γονιδιακού ελέγχου γύρω στον Μάιο.

Ο Λέων συμφωνεί ότι… «κάτι δεν πάει καλά»

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι δηλώσεις του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέοντος. «Υπάρχουν ευρήματα τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο περιστατικό (τη Μαλένα και την Ίριδα) τα οποία οδηγούν στο να διευρυνθεί η πιθανότητα ενός ασφυκτικού θανάτου» τονίζει.

Και συμπληρώνει: «Στην τρίτη περίπτωση, της Τζωρτζίνας, δεν έχουμε ακόμη αποτελέσματα ώστε να μπορούμε να δούμε εάν υπάρχει κοινό χαρακτηριστικό με τους άλλους δύο θανάτους.

Εκτιμώ ότι για την Τζωρτζίνα δεν έχουμε αποτελέσματα γιατί προφανώς οι συνάδελφοι έχουν μία περαιτέρω δυσκολία με την έννοια ότι το παιδί ήταν νοσηλευόμενο και προφανώς του παρασχέθηκαν και οι πρώτες βοήθειες, η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με αποτέλεσμα και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο να έχουμε ακόμη λιγότερες πιθανότητες να δούμε χαρακτηριστικά σημεία ενός ασφυκτικού θανάτου, εάν πρόκειται για τέτοιον βέβαια».

Ο κ. Λέων τονίζει ότι θα πρέπει να διευρυνθεί το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου για τη Μαλένα και την Ιριδα επισημαίνοντας πως, όπως φαίνεται από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, υπάρχουν ορισμένα κοινά ευρήματα στους δύο πρώτους θανάτους: «Στο παιδί το οποίο απεβίωσε πρώτο, έχει διαπιστωθεί κυάνωση ονύχων χειρών, εκδορές στη ρινική χώρα, έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση όπως επίσης και εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων. Επίσης και στο κορίτσι που έφυγε από τη ζωή δεύτερο, από την ιατροδικαστική διαπιστώθηκαν κυάνωση ονύχων χειρών, δερματικές αλλοιώσεις περιστοματικά, έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση αλλά και αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας στον εγκέφαλο»!

Ο Κατερινόπουλος και το Πατρινό Γραφείο Τελετών

Επέμενε και χθες ο εν αποστρατεία αξιωματικός της ΕΛΑΣ Θανάσης Κατερινόπουλος, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του πως πρόκειται για έγκλημα.

«Εδώ δεν δικάζουμε κανέναν, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι πως για εμένα ανθρώπινο χέρι αφαίρεσε τις ζωές των παιδιών», είπε και πρόσθεσε: «Πέρα από την αναμονή των εξετάσεων πιστεύω ότι το Τμήμα των εγκλημάτων κατά ζωής κάνει εξαιρετική δουλειά και σύντομα θα έχουμε δράστη ή δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης για τον θάνατο των μικρών παιδιών.

Δεν στοχοποιούμε κανένα, αλλά δεν μπορούμε να κρύψουμε τα δεδομένα. Αυτοί οι άνθρωποι έπαιξαν τρεις φορές τζόκερ και τράβηξαν τον πρώτο αριθμό και τις τρεις φορές;».

Εκανε μάλιστα μια αποκάλυψη, λέγοντας ότι: «Τα επιστημονικά δεν μπορώ να τα αμφισβητήσω, αλλά τα αστυνομικά είναι ανοικτά. Θα κάνω έτσι και μια έκκληση στους παλιούς μου συναδέλφους.

Ας βρουν εκείνο το Γραφείο Τελετών στην Πάτρα κι ας ρωτήσουν ποιος έφτιαξε εκείνο το παιδί και ποιος πήγε και ενημερώθηκε -κατά πληροφορίες – αν καλύφθηκαν οι μώλωπες που είχε.

Δεν αναφέρομαι στο παιδί που είχε εκδορές. Θέλω να πιστεύω ότι αυτοί που ήρθαν σε μένα πήγαν και στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Αν δεν πήγαν, ας πάει αυτό σ’ αυτούς».

Αυτό που ουσιαστικά είπε ο κ. Κατερινόπουλος είναι ότι κάποιος ζήτησε από το Γραφείο Τελετών να καλυφθούν οι μώλωπες σε ένα από τα παιδιά και ο ίδιος άνθρωπος επέστρεψε πριν την κηδεία για να δει αν αυτό έγινε σωστά.

Πηγή

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα