Οι πρώτες αναμνήσεις προέρχονται από το οικογενειακό εστιατόριο στο Μοσχάτο, με ιστορία από το 1914, όπου το να τρως ένα «πιάτο ζεστό φαγητό» ήταν ιεροτελεστία και ο πελάτης θεωρούταν καλεσμένος.
Τα ερεθίσματα με τα οποία μεγαλώνουμε μας ακολουθούν στη ζωή μας και πολλές φορές είμαστε πρεσβευτές αυτών που ζούμε. Και ο Νίκος Σαλαπατάρας σίγουρα κράτησε όλα εκείνα τα στοιχεία που έβλεπε στον πατέρα του και κατάλαβε από νωρίς τη διαχρονική αξία του παραδοσιακού και του να είσαι πάνω απ’ όλα άνθρωπος.
Μεγαλωμένος, λοιπόν, μέσα στην εστίαση, ήταν κάπως προδιαγεγραμμένη η πορεία του.
Η βασική ιδέα υπήρχε: να μπορούν όλοι να αγοράζουν φαγητό.

Η ιδέα αυτή με τα χρόνια εξελίχθηκε, εκσυγχρονίστηκε και πλέον ο όμιλος διαθέτει φρεσκομαγειρεμένο φαγητό κάθε μέρα, μέσω των 45 καταστημάτων της αλυσίδας «Σπιτική Κουζίνα» στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.
Δοκιμάσαμε διαφορετικά φαγητά, σε διαφορετικά καταστήματα: τα φαγητά είναι «μαμαδίστικα», νόστιμα και απολαυστικά, όπως αυτά που σέρβιρε ο πατέρας του και αυτό
είναι το ξεχωριστό χαρακτηριστικό του σε μια ανταγωνιστική κατηγορία.
Το προσωπικό είναι χαμογελαστές κυρίες που ξέρεις ότι έχουν μαγειρέψει αμέτρητες φορές για την οικογένειά τους και σε υποδέχονται σα να σε γνωρίζουν καιρό.
“Γνωρίζουμε τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο από τον οποίο αγοράζουμε τις πρώτες ύλες, αγοράζουμε μόνο από Έλληνες παραγωγούς», μας λέει με υπερηφάνεια.
«Όλες οι πρώτες ύλες μας αποθηκεύονται στις 20 πιστοποιημένες εγκαταστάσεις μας και χρησιμοποιούνται στις νόστιμες παραδοσιακές συνταγές της Σπιτικής Κουζίνας.
Είμαστε ο πρώτος όμιλος στην Ελλάδα με ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσίας και αυτό μας κάνει ανταγωνιστικούς. Δίνουμε στους πελάτες μας την καλύτερη ποιότητα στην καλύτερη τιμή.»
«Το να μπορεί μια εταιρεία να εξελίσσεται στις εκάστοτε κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες ίσως να είναι ένα βασικό στοιχείο για την συνέχειά της.
Το 2022 αναμένουμε να είναι χρονιά ρεκόρ για τους οικονομικούς δείκτες μας και αυτό οφείλεται στην εργατικότητα όλου του προσωπικού και στην μεγάλη αποδοχή των συνεργατών μας και φυσικά του κόσμου».
«Εξάλλου πάντα άκουγα τον πατέρα μου να λέει ότι το φαγητό είναι ζεστασιά και φροντίδα και ο όμιλος βασίζεται ακριβώς σε αυτό».
Αυτή η φροντίδα «φαίνεται» και στις υπόλοιπες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου, καθώς ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή, όπου υπήρξε ανάγκη και προσέφερε αυτό που χρειάζονται οι άνθρωποι στην ώρα της κρίσης. Νερό και φαγητό.
«Έχουμε την τεχνογνωσία, το εξειδικευμένο προσωπικό και τα μέσα για να προσφέρουμε σε κάθε ανάγκη».