31.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Μια ακόμα νέα Πρέσβειρα Καλής Θέλησης & Εθελοντισμού της HELPHELLAS στην Αμερική!

Must read

“Είναι χαρά και τιμή μου να στηρίξω ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως & Εθελοντισμού την προσπάθεια της HELPHELLAS να ενώσει τους Έλληνες του Κόσμου μέσω της Αλληλεγγύης και του Εθελοντισμού, όπου κι όταν χρειάζεται .

Η δημιουργία του Δικτύου Εθελοντισμού Ελληνικής Διασποράς HelpHellenism είναι κάτι που με συγκινεί και με παρακινεί να συμμετάσχω ξεκινώντας από την μεγάλη προσπάθεια της HELPHELLAS να στηρίξει τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας μέσα από την καμπάνια #HELPTHESSALIA.”
Δρ. Α. Άρια Τζίκα
Η Δρ. Α. Άρια Τζίκα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Χειρουργικής του Ιατρικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Harvard. Είναι Ανώτερο Επιστημονικό Προσωπικό στο Νοσοκομείο Shriners για Παιδιά στη Βοστώνη και Ανώτερο Επιστημονικό Προσωπικό στο Κέντρο για Χειρουργική, Καινοτομία και Βιομηχανική του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης.
Η Δρ. Τζίκα ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές της στις Βιολογικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, στην Ελλάδα, και απέκτησε το Διδακτορικό της στο Τμήμα Φυσιολογίας και Ανατομίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Μπέρκλεϊ.
Συνέχισε την εκπαίδευσή της ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Φαρμακευτικής Χημείας και, στη συνέχεια, στο Τμήμα Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Σαν Φρανσίσκο. Το εργαστήριο της Δρ. Τζίκα χρησιμοποιεί διάφορες NMR τεχνικές απεικόνισης σε συνδυασμό με τεχνικές κυτταρικής και μοριακής βιολογίας για να επιτύχει δύο ερευνητικούς στόχους: (1) να χρησιμοποιήσει νέες μεθόδους απεικόνισης και φασματοσκοπίας για την παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας νέων θεραπειών και την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων τους και (2) να κατανοήσει καλύτερα τους μηχανισμούς που επικρατούν στη μιτοχονδριακή δυσλειτουργία σε διάφορες παθήσεις (καρκίνος, τραύμα, εγκαύματα, εγκεφαλικό επεισόδιο, νευροεκφυλιστικές νόσοι όπως ο Πάρκινσον και η νόσος του Alzheimer, λοίμωξη, φλεγμονή και υγιής γήρανση).
Το έργο της Δρ. Τζίκα έχει συνεισφέρει σημαντικά στην προώθηση των κλινικών εφαρμογών της φασματοσκοπίας με ηλιακή μαγνητική παραμόρφωση και της περφούζιον, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην απεικόνιση του εγκεφάλου σε παιδιά.
Η έρευνα της Δρ. Τζίκα έχει λάβει ανταγωνιστική χρηματοδότηση από διάφορους οργανισμούς των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 σημαντικές εργασίες σε σεμινάρια, ειδικά στους τομείς των εγκεφαλικών όγκων σε παιδιά, της αποκατάστασης μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο και της αντιμετώπισης εγκαυμάτων.
Επιπλέον, η Δρ. Τζίκα έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο ως μέντορας πολλών φοιτητών, οι οποίοι έχουν αναπτύξει ανεξάρτητα ερευνητικά προγράμματα και έχουν αναλάβει σημαντικές θέσεις σε πανεπιστήμια και εταιρίες. Ιδιαιτέρως, ένας από τους μεταδιδακτορικούς ερευνητές της, ο Δρ. Λουκάς Αστρακάς, είναι Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων στην Ελλάδα και συνεχίζει τη στενή συνεργασία με τη Δρ. Τζίκα.
Η πιο στενή συνεργάτης της  είναι η μοριακή μικροβιολόγος και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Harvard, Δρ. Λοράνς Ράχμε, με την οποία συνεργάζεται για να δοκιμάσει τα καλύτερα αντιβιοτικά για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων. Ο πιο πρόσφατος συνεργάτης της είναι ο Δρ. Μακρυγιάννης, ο οποίος είναι κάτοχος της έδρας Behrakis και διευθυντής του κέντρου ανάπτυξης φαρμάκων στο Πανεπιστήμιο Northeastern.
Ο ρόλος της είναι να δοκιμάζει τις νεότερες συνθετικές κανναβινοειδείς ενώσεις του και να ανακαλύπτει τον μηχανισμό δράσης τους χρησιμοποιώντας τεχνικές NMR, βιοχημικές και μοριακές προσεγγίσεις. Η καταξίωση της εκτείνεται τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, καθώς διατηρεί συνεργασίες με ιδρύματα και ειδικούς από όλο τον κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα