36.1 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Μεταφορά χρημάτων πληκτρολογώντας το κινητό τηλέφωνο του παραλήπτη

Must read

Τη δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων από το κινητό πληκτρολογώντας το νούμερο του κινητού του προσώπου στο οποίο θέλει κανείς να μεταφέρει χρήματα επεξεργάζονται οι τράπεζες.

Το όριο θα φτάνει τα 500 ευρώ την ημέρα και η ελάχιστη προμήθεια θα είναι κάτω του 1 ευρώ, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Μεταφορά χρημάτων πληκτρολογώντας το κινητό τηλέφωνο του παραλήπτη

Με τον τρόπο αυτό εγκαινιάζεται στη χώρα μας το mobile payments, που επιτρέπει σε κάποιον να μεταφέρει χρήματα από τον λογαριασμό του στον λογαριασμό κάποιου άλλου, τη στιγμή ακριβώς που θα δίνει την εντολή, δηλαδή σε πραγματικό χρόνο.

Οι τράπεζες που προετοιμάζονται συνολικά για τη διάθεση της εφαρμογής έως τα τέλη του πρώτου εξαμήνου, φιλοδοξούν με αυτόν το τρόπο να κάνουν ακόμη ένα βήμα για τον περιορισμό του φυσικού χρήματος, αλλά και να αξιοποιήσουν το προβάδισμα που έχουν μέσω των τραπεζικών λογαριασμών για μια μαζική στροφή στις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Η μεταφορά χρημάτων μέσω κινητού θα είναι μια απλή εφαρμογή που θα την κατεβάζει κάποιος στο κινητό του. Οσοι θα θέλουν να κάνουν χρήση αυτής της εφαρμογής –όταν η δυνατότητα ενεργοποιηθεί– δεν θα έχουν παρά να εγγραφούν και στη συνέχεια να εκτελούν τη συναλλαγή, πληκτρολογώντας το νούμερο του κινητού του προσώπου που επιθυμούν να μεταφέρουν χρήματα.

 Booking.com

Η συναλλαγή θα είναι απόλυτα ασφαλής, αφού η πληκτρολόγηση του αριθμού του κινητού θα συνοδεύεται από την πληκτρολόγηση ενός κωδικού PIN που θα έχει επιλέξει ο χρήστης ή θα αποστέλλεται από την τράπεζα με τη μορφή μοναδικού κωδικού. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα συνοδεύεται τέλος με ένα SMS, που θα την πιστοποιεί. Σε κάθε περίπτωση άλλωστε, τα χρήματα θα μεταφέρονται σε τραπεζικό λογαριασμό του εσωτερικού και έτσι θα εντοπίζονται ανά πάσα στιγμή.

Η εφαρμογή που θα υποστηρίζει σε πρώτη φάση συναλλαγές μεταξύ φυσικών προσώπων (P2P – Person to Person), αλλά και μεταξύ φυσικών προσώπων και εμπόρων (B2C – Business to consumer commerce), θα εκτελείται μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ, που θα διασφαλίζει την επιβεβαίωση των στοιχείων του εντολέα και του δικαιούχου. Ειδικά στην περίπτωση των B2C συναλλαγών αντί για το κινητό του δικαιούχου, ο εντολέας θα μπορεί να πληκτρολογεί τον ΑΦΜ του, ενώ στην πλήρη εξέλιξή του το σύστημα θα μπορεί να υποστηρίζει και εμπορικές συναλλαγές.

Η εφαρμογή

Με τον τρόπο αυτό κάποιος θα μπορεί εύκολα, και κυρίως άμεσα, να δώσει χρήματα σε έναν φίλο του που έχασε το πορτοφόλι του και αδυνατεί να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό του ή στις κάρτες του, ένας γονέας θα μπορεί να στέλνει στον τραπεζικό λογαριασμό ενός οδηγού ΤΑΧΙ τα χρήματα για να επιστρέψει το παιδί του στο σπίτι. Εννοείται ότι πιο συνηθισμένες συναλλαγές είναι οι καθημερινές, δηλαδή το να πληρώσει κάποιος τον λογαριασμό σε ένα εστιατόριο, χωρίς καν να κάνει χρήση της πιστωτικής του κάρτας. Σε ένα επόμενο στάδιο η τεχνολογία υπόσχεται ότι ο καταναλωτής ή ο έμπορος δεν θα χρειάζεται καν να παίρνει σε έντυπη μορφή την απόδειξη ή το τιμολόγιο και θα μπορεί το λαμβάνει σε ηλεκτρονική μορφή στο κινητό του.

Οι εφαρμογές και οι επιλογές είναι απεριόριστες και το μόνο απαραίτητο στη νέα εποχή που έχουν εισέλθει οι πληρωμές δεν είναι παρά το κινητό τηλέφωνο, που υποκαθιστά πλήρως το πορτοφόλι. Η έξυπνη συσκευή καθίσταται το μοναδικό πολύτιμο εργαλείο, στο οποίο φορτώνεις τους τραπεζικούς σου λογαριασμούς, τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ή μια προπληρωμένη κάρτα, που λανσάρεται από τους παρόχους όπως η Google, η Apple ή η PayPal. Η εξέλιξη των τρόπων πληρωμής είναι τέτοια, που έχει επιτρέψει σε εταιρείες που δεν ανήκουν στον τραπεζικό τομέα να αναπτύξουν εφαρμογές και δυνατότητες που ξεπερνούν τις επιλογές που δίνουν οι τράπεζες. Αυτός είναι και ο λόγος που, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν το χαμένο έδαφος, οι τράπεζες επιδίδονται σε έναν αγώνα προσεταιρισμού επιχειρήσεων που παράγουν καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές, χρηματοδοτώντας κυρίως τέτοιες επιχειρήσεις και σε κάποιες περιπτώσεις εξαγοράζοντάς τις. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Visa Europe Collab, ένα hub καινοτομίας, που χρηματοδοτεί την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για άμεσες πληρωμές.

 

ΠΗΓΗ: Καθημερινή

 

Διαβάστε επίσης :

 

Ξενοδοχεία στην Αθήνα απο 15 euro …! Κάντε κράτηση τώρα και πληρώστε την ημέρα άφιξης σας

Καρδιοχειρουργός μιλάει για την απάτη της χοληστερίνης!

 

 

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

Πρόσφατα Νέα