36.1 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Claude 3 – Το AI Chatbot που ξεπερνά το GPT-4!

Must read

Ολοένα και περισσότερες τεχνολογικές εταιρείες παρουσιάζουν τα δικά τους ΑΙ chatbots, ανταγωνιζόμενες για την υπεροχή στο ποιο είναι το ισχυρότερο μοντέλο.

Η Anthropic, μια εταιρεία που δημιουργήθηκε από πρώην υπαλλήλους της OpenAI, δηλώνει ότι το νέο της γλωσσικό μοντέλο, το Claude 3, ξεπερνά το ChatGPT και το Gemini της Google σε πολλά βασικά benchmarks. Σύμφωνα με ένα blog post της εταιρείας, φτάνει ακόμη και σε “σχεδόν ανθρώπινα” επίπεδα επίδοσης σε ορισμένες εργασίες.

Υπάρχουν τρία νέα chatbots που ανήκουν στο Claude 3, συμπεριλαμβανομένων των Haiku, Sonnet και Opus. Το Sonnet τροφοδοτεί το chatbot Claude.ai και είναι διαθέσιμο δωρεάν με εγγραφή μέσω email. Από την άλλη, το Opus είναι το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό LLM και θα προσφέρεται με συνδρομή 20 $ το μήνα μέσω της υπηρεσίας “Claude Pro”. Είναι επίσης πολυτροπικό, άρα μπορεί να λειτουργήσει τόσο με κείμενο όσο και με εικόνες, κάτι που λείπει από τις προηγούμενες εκδόσεις.

Όλα τα μοντέλα Claude 3 μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ζωντανές συνομιλίες πελατών, αυτόματες συμπληρώσεις και εργασίες εξαγωγής δεδομένων όπου απαιτούνται άμεσες και πραγματικού χρόνου απαντήσεις, σύμφωνα με την εταιρεία. Εκτός από τα υποσχόμενα “σχεδόν άμεσα αποτελέσματα”, ισχυρίζονται ότι μπορούν να διαχειριστούν μεγαλύτερες οδηγίες πολλαπλών βημάτων με αυξημένη ακρίβεια.

Το Opus επέδειξε καλύτερο συλλογισμό σε επίπεδο μεταπτυχιακού σε σύγκριση με το GPT-4, σημειώνοντας 14,7 τοις εκατό υψηλότερη βαθμολογία σε αυτό το τεστ από το GPT-4. Κέρδισε επίσης το chatbot της OpenAI σε εργασίες που περιλαμβάνουν μαθηματικά, κωδικοποίηση, συλλογισμό και γνώση.

Επιπλέον, το Haiku, η πιο μικρή έκδοση του Claude 3, είναι “το πιο γρήγορο και οικονομικό μοντέλο στην αγορά”. Για αυτό το λόγο, μπορεί να διαβάσει μια πυκνή ερευνητική εργασία με γραφήματα σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα.

Η εταιρεία επίσης επισημαίνει ότι το Claude 3 μπορεί να επεξεργαστεί μια ευρεία γκάμα οπτικών μορφών, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, γραφημάτων και τεχνικών διαγραμμάτων, βοηθώντας εταιρείες που χρησιμοποιούν PDF, διαγράμματα ροής ή διαφάνειες παρουσίασης. Επιπλέον, θα είναι λιγότερο πιθανό να αρνηθεί το αβλαβές περιεχόμενο χάρη σε μια πιο λεπτή κατανόηση των αιτημάτων, ενώ θα συνεχίσει να αναγνωρίζει το “πραγματικό κακό”.

Σύμφωνα με την Anthropic, το Claude AI βασίζεται σε 10 μυστικούς θεμελιώδεις πυλώνες δικαιοσύνης. Το Claude 3 εκπαιδεύτηκε τόσο σε εσωτερικά όσο και σε δημόσια δεδομένα, χρησιμοποιώντας υλικό από τις υπηρεσίες Web της Amazon (AWS) και το Google Cloud. Επίσης, να σημειώσουμε ότι η Amazon πρόσφατα επένδυσε 4 δισεκατομμύρια δολάρια στην Anthropic.

Το Claude 3 Opus και το Claude 3 Sonnet είναι πλέον διαθέσιμα μέσω του API της Anthropic, ενώ το Haiku θα ακολουθήσει σύντομα. Το Sonnet είναι επίσης προσβάσιμο μέσω του Amazon Bedrock και σε ιδιωτική προεπισκόπηση στο Vertex AI Model Garden του Google Cloud.

Κανείς δεν μπορεί να το εξηγήσει: Έχετε καταλάβει τι ασύλληπτο συμβαίνει με τα 5ευρα φέτος στην Ελλάδα;

Bitcoin: Μία «ανάσα» μακριά από το ιστορικό του ρεκόρ – Ξεπέρασε τα 68.000 δολάρια

Ποιοι κερδίζουν ως και 292 ευρώ τον μήνα στην σύνταξη: Πώς να κάνετε αίτηση

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα