Λινού: Αν συνεχίσουν τα κρούσματα, να μην ανοίξουν τα σχολεία

Must read

Κορονοϊός: Τη μεγαλύτερη ανησυχία της από αυτή που είχε τον Μάρτιο εξέφρασε η καθηγήτρια επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Αθηνά Λινού σχετικά με την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς- όπως είπε μεταξύ άλλων – αν συνεχιστεί η ροή κρουσμάτων καλύτερα να μην ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

 

Πότε ανοίγουν τα σχολεία και τι θα γίνει με τα Πανεπιστήμια

Μεγαλύτερη η ανησυχία σε σχέση με τον Μάρτιο – Διάσπαρτα τα κρούσματα

Μεγαλύτερη ανησυχία από ό,τι τον Μάρτιο προκαλούν σήμερα τα στοιχεία για την εξάπλωση του κορονοϊού, δήλωσε την Τρίτη η καθηγήτρια επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Αθηνά Λινού, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά FM.

Η κα Λινού είπε συγκεκριμένα ότι «σήμερα ίσως τα πράγματα να είναι λίγο πιο ανησυχητικά γιατί το Μάρτιο είχαμε μεν κρούσματα αλλά δεν ήταν τόσο διάσπαρτα. Τώρα έχουμε διάσπαρτα κρούσματα σε όλη τη χώρα και μεγάλη κινητικότητα στον πληθυσμό».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι «αυτή τη στιγμή το “όπλο” του lockdown δεν υπάρχει, επομένως μας μένουν πολύ λίγα όπλα τα οποία πρέπει επειγόντως να χρησιμοποιήσουμε για να μπορέσουμε ξανά να ελέγξουμε την κατάσταση».

Η κα Λινού είπε ακόμη ότι «αν συνεχίσουμε να έχουμε κρούσματα θα προσπαθούσα να μην ανοίξω τα σχολεία. Θα φρόντιζα να βρω κονδύλια για να δώσω σε κάθε παιδί ένα τάμπλετ και θα έβρισκα τρόπο με τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες διαδικτύου να έχουν όλοι διαδίκτυο, αν είναι δυνατόν δωρεάν».

«Δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε να αραιώσουμε τα παιδιά… Φαίνεται ότι τα παιδιά κάτω των 10 [ετών] μεταδίδουν λίγο λιγότερο, τα μεγαλύτερα μεταδίδουν όσο και οι ενήλικες. Μάσκες στα μεγάλα παιδιά; Είναι δύσκολο, αλλά δεν βλέπω ότι θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε κανονικά», δήλωσε επίσης η κα Λινού.

Ζήτησε ακόμη για τις βιομηχανίες, «αν ήταν δυνατόν μαζί με όλες τις επιδοτήσεις που δίνει το κράτος» να δοθεί και «μια επιδότηση μάσκας για τον χώρο εργασίας, να την παίρνουν όλοι δωρεάν».

 

 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι

Κορονοϊός – Τράπεζες: Ποιες συναλλαγές δεν θα μπορείτε να κάνετε από αύριο

 

Παιδότοποι – παιδικές χαρές: Τι αλλάζει από την Δευτέρα 3/8

 

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει σε λεωφορεία, ΚΤΕΛ, ΤΡΑΜ και ΜΕΤΡΟ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

 

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα