Αναζητάτε την τέλεια συνταγή για ταραμοσαλάτα; Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε βήμα-βήμα το πιο κρεμώδες, γευστικό ορεκτικό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό τραπέζι την Καθαρά Δευτέρα.
Υλικά
90 γραμμάρια λευκό ψωμί
Νερό
100 γραμμάρια αυγοτάραχο (κόκκινο ή λευκό)
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
¼ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
Οδηγίες
Προετοιμάζοντας το ψωμί: Κόψτε τις άκρες του ψωμιού και σπάστε το σε μεγάλα κομμάτια. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους. Σκεπάστε τα με νερό και στη συνέχεια πιάστε αμέσως τα κομμάτια του ψωμιού και στύψτε το μεγαλύτερο μέρος του νερού με τα χέρια σας.
Πολτοποίηση των υλικών: Βάλτε το ψωμί, τον ταραμά και το σκόρδο σε ένα μπλέντερ. Ενεργοποιήστε το μπλέντερ για να ανακατευτεί καλά ο ταραμάς με το ψωμί.
Ενσωμάτωση των ελαίων: Ανακατέψτε μαζί το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο σε έναν δοσομετρητή.
Δημιουργία της κρέμας ταραμά: Όσο λειτουργεί μπλέντερ, ρίξτε σταδιακά τα έλαια στο μείγμα του ταραμά, μέχρι να ενσωματωθεί όλο το λάδι. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το λευκό πιπέρι. Δοκιμάστε το και προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού αν το επιθυμείτε.
Σερβίρισμα: Ξύστε το μείγμα σε ένα μπολ και σερβίρετε.
Συμβουλές:
Μπορείτε να σερβίρετε τον ταραμά με κρεμμύδια ψιλοκομμένα, μαύρες ελιές ή λίγο παξιμάδι.
Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο κονιάκ ή ούζο στο μείγμα.
Ο παραδοσιακός ταραμάς φτιάχνεται με λευκό ψωμί, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπαγιάτικο ψωμί για ψωμί ολικής αλέσεως για μια πιο υγιεινή επιλογή.
Απολαύστε τον σπιτικό σας ταραμά με την οικογένεια ή τους φίλους σας!