22.1 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα: Γιατί να την επιλέξετε

Must read

Στη σημερινή εποχή, οι ρυθμοί της ζωής μας έχουν αλλάξει σημαντικά. Αρκετοί νέοι εργάζονται σκληρά, δίνοντας προβάδισμα στην καριέρα τους.

Αποφάσεις ζωής, όπως ο γάμος και η απόκτηση ενός παιδιού, είναι πράγματα που μπορεί να μένουν πίσω. Έτσι και οι γυναίκες μπορεί να μεταθέτουν τις προσπάθειες για να γίνουν μητέρες πολύ αργότερα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η εξωσωματική γονιμοποίηση γίνεται, από ένα σημείο και μετά, μονόδρομος. Και η εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα είναι η καλύτερη λύση, τόσο για τα αυτόχθονα ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν ένα παιδί, όσο και για τους Έλληνες της ομογένειας των χωρών του εξωτερικού. Θα δούμε παρακάτω το γιατί.

 

Το πρόβλημα με την ηλικία

Εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα: Γιατί να την επιλέξετεΌπως αναφέρει στην HuffPost ο Δρ. Κωνσταντίνος Πάντος, γυναικολόγος και ειδικός σε θέματα γονιμότητας:

«Η φύση έλεγε και λέει, ότι η γυναίκα πρέπει να μείνει έγκυος στα 21 με 25. Η φύση δεν κατανοεί ότι υπάρχει το πανεπιστήμιο, το μεταπτυχιακό, η επιτυχία στη δουλειά. Όλα αυτά για να τα κάνει μια γυναίκα σίγουρα θα περάσει τα 35 και θα φτάσει στα 40.

Έλα όμως που τα 40 είναι ήδη αργά για τη φύση. Το απόθεμα ωαρίων έχει πέσει κάτω από 5%». Συνεπώς, όσο μια γυναίκα μεγαλώνει, οι πιθανότητες να καταφέρει να μείνει έγκυος μειώνονται όλο και περισσότερο. Ακόμη και η ίδια η ποιότητα των ωαρίων αλλάζει μετά τα 32.

 

Η εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα

Στο μυαλό των ξένων επισκεπτών, η Ελλάδα είναι ένας ειδυλλιακός προορισμός για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Γνωρίζατε, ωστόσο, πως η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι ένας ακόμη σημαντικός λόγος για τον οποίο τα ξένα ζευγάρια επιλέγουν να επισκεφθούν τη χώρα μας; Δεν είναι καθόλου τυχαίο που κάνουν αυτήν την επιλογή, καθώς η Ελλάδα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας, σε ό,τι αφορά τις εξωσωματικές, σε όλη την Ευρώπη.

Παράλληλα, συνολικά για την εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα, οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς και εμφανίζονται καινοτόμες μέθοδοι τις οποίες η Ελλάδα ακολουθεί άμεσα και επιτυχημένα. Για παράδειγμα, η πρωτοποριακή θεραπεία ανανέωσης των ωοθηκών (PRP therapy) δίνει την ευκαιρία να γίνει η σύλληψη με το γενετικό υλικό της εκάστοτε γυναίκας, χωρίς τα ωάρια κάποιας δότριας.

 

Τα ποσοστά επιτυχίας

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής το 2015 το συνολικό ποσοστό κλινικών κυήσεων, με την πρώτη προσπάθεια, στην Ελλάδα ήταν: IVF 34,9% και με δωρεά ωαρίων άγγιξε το 51,8%. Στις χώρες στις οποίες διαμένουν οι περισσότεροι ομογενείς, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι τα εξής:

  • Αμερική: 29,3%
  • Γερμανία: 26,4%
  • Αγγλία: 32,4 %
  • Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: 30,2%

Συνεπώς, τα ποσοστά επιτυχίας στη χώρα μας είναι αποδεδειγμένα εξαιρετικά υψηλά. Αυτός και μόνο είναι ένας σημαντικός λόγος για να επιλέξουν τα ζευγάρια να δοκιμάσουν την εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα. Ας δούμε και τρεις ακόμη.

 

Γιατί να επιλέξετε την Ελλάδα για τη θεραπεία

  1. Το κόστος

Το κόστος είναι βασικός – και συνήθως ανασταλτικός – παράγοντας για τα ζευγάρια που επιθυμούν ένα παιδί. Το κόστος για εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα ανέρχεται περίπου στα 3.000-5.000 ευρώ (οι τιμές δεν είναι ακριβείς, καθώς διαμορφώνονται ανάλογα με τη θεραπεία). Ενδεικτικά να σημειωθεί πως το αντίστοιχο κόστος στην Αμερική μπορεί να είναι περίπου 20.000 ευρώ, όπως αναφέρεται στην Ναυτεμπορική. Στην Αγγλία (σύμφωνα με το NHS) ένας κύκλος θεραπείας μπορεί να κοστίσει 5.000 λίρες, Η διαφορά είναι εμφανώς μεγάλη.

  1. Το νομικό πλαίσιο

Οι νόμοι που ισχύουν για την εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα είναι αρκετά ευέλικτοι. Οι δωρήτριες ωαρίων μπορούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επιτρέπεται η παρένθετη μητρότητα (αν η γυναίκα αδυνατεί να κυοφορήσει), ενώ ακόμη και άγαμες γυναίκες μπορούν να κάνουν εξωσωματική. Ωστόσο, η ιατρική πράξη προσφέρεται μόνο για γυναίκες μέχρι 50 ετών.

  1. Ο ίδιος ο τόπος 

Ο ίδιος ο τόπος και ο τρόπος ζωής, είναι που βοηθούν για μία επιτυχημένη εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα. Πολλές είναι οι γυναίκες που νιώθουν πιο χαλαρές στο κλίμα της Ελλάδας και με την νοοτροπία του κόσμου που ένα σημαντικό μέρος του στρες υποχωρεί. Πράγμα πολύ σημαντικό μέσα σε αυτή τη διαδικασία.

Δεν χρειάζεται να έρθει κανείς στην Ελλάδα μόνο για την εξωσωματική. Ειδικά για τους Έλληνες της ομογένειας θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να δουν τους συγγενείς τους, αλλά και να απολαύσουν το κλίμα, το φαγητό και συνολικά όσα προσφέρει η χώρα στον τουρισμό. Υπάρχουν επαγγελματίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να κλείσετε ολοκληρωμένα πακέτα (εισιτήρια, διαμονή, δραστηριότητες κ.ο.κ.) και να οργανώσουν τα πάντα για εσάς.

Επομένως, η Ελλάδα είναι μια καλή επιλογή για τη συγκεκριμένη διαδικασία. Είναι πιο οικονομική, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι αρκετά υψηλές και η ίδια η χώρα είναι από τα ωραιότερα μέρη για αναψυχή.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα