Εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν και σήμερα Κυριακή σε αρκετά δρομολόγια αστικών λεωφορείων που οδηγούσαν σε κάποια παραλία της Αττικής, με πολλούς επιβάτες μάλιστα να αγνοούν τον κίνδυνο του κορονοϊού και να μην τηρούν καν τα απαραίτητα μέτρα και τις αποστάσεις.
«Δεν μπορεί σε κάθε λεωφορείο σε κάθε μέσο μαζικής μεταφοράς να υπάρχει ένας αστυνομικός που κόβει πρόστιμα» είπε με νόημα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.
Όπως φαίνεται στο ρεπορτάζ του Open TV, από νωρίς το πρωί της Κυριακής δεκάδες νεαρά άτομα φορώντας τα μαγιό τους και κρατώντας στα χέρια τις πετσέτες τους μπήκαν στα λεωφορεία με κατεύθυνση την παραλία.
Ωστόσο, παρά τις συστάσεις των ειδικών, οι νεαροί κάθονταν δίπλα – δίπλα χωρίς να τηρούν αποστάσεις και αγνοώντας τις ενδείξεις στα καθίσματα ενώ πολλοί εξ αυτών δεν φορούσαν ούτε προστατευτική μάσκα.
Η κάμερα του καναλιού βρέθηκε στο λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ελληνικό – Σαρωνίδα, το λεωφορείο που φαίνεται στην φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει τους επιβάτες να είναι ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς το παραμικρό μέτρο προστασίας. Το λεωφορείο ήταν σχεδόν γεμάτο με άτομα νεαρής ηλικίας να κάθονται το ένα δίπλα από το άλλο και τα περιοριστικά μέτρα να μένουν στα χαρτιά.
Λίγες στάσεις μετά μάλιστα επιβιβάζονται κι άλλοι επιβάτες στο ήδη γεμάτο λεωφορείο. Το συγκεκριμένο λεωφορείο είναι χωρητικότητας 168 θέσεων κάτι που σημαίνει ότι θα έπρεπε να βρίσκονται μέσα σε αυτό 84 άτομα, κάτι που δεν συνέβη.
«Δεν συμφωνώ με αυτό που γίνεται. Πιστεύω ότι η πολιτεία θα μπορούσε να λάβει πιο δραστικά μέτρα. Με νευριάζει που δεν βάζουν μάσκες. Δεν νοιάζονται για τους συγγενείς τους» τόνισε κάποιος από τους επιβάτες.
«Δεν σέβονται τους κανονισμούς» αναφέρει σε άλλο σημείο του βίντεο ο οδηγός του λεωφορείου, εκτιμώντας ότι μέσα βρίσκονται τουλάχιστον 100 άτομα.
Αυτές είναι οι αλλαγές που θα γίνουν στα ξενοδοχεία- Τι προβλέπεται
Τελικά, στη στάση «Λιμανάκια» Βουλιαγμένης οι περισσότεροι επιβάτες αποβιβάζονται καθώς προορισμός τους είναι οι παραλίες της κοντινής περιοχής, ενώ νέοι επιβάτες μπαίνουν από το πίσω μέρος ώστε να φτάσουν τελικά στην Βάρκιζα.













