34.7 C
Athens
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Αίτηση Market Pass χωρίς είσοδο στο gov.gr και Taxisnet – Οδηγίες

Must read

Αίτηση Market Pass – Άνοιξε με βάση τα ΑΦΜ, Πότε ανοίγει για όλους, Πότε ξεκινούν αιτήσεις και χωρίς να μπείτε στο gov.gr.

Ξεκίνησε η διαδικασία αιτήσεων για το Market Pass, το voucher που μπορούν να εξαργυρώσουν οι δικαιούχοι στα καταστήματα τροφίμων μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Το vouchers.gov.gr δέχεται σήμερα αιτήσεις από δικαιούχους των οποίων τα ΑΦΜ λήγουν σε 1, 2, 3, 4, ενώ από την Τετάρτη 22/2 η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για όλους και θα παραμείνει μέχρι τις 15 Μαρτίου.

 

 

Ωστόσο, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα δοθεί η δυνατότητα να κάνουν αίτηση και όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, χωρίς να χρειάζεται να μπουν μόνοι τους στο gov.gr.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 24/2 θα μπορούν να προσέρχονται στα κατά τόπους ΚΕΠ και εκεί να ολοκληρώνουν τη διαδικασία με τη βοήθεια των υπαλλήλων. Εάν θέλουν ωστόσο να συμπεριληφθούν στην πρώτη πληρωμή της 3ης Μαρτίου, θα πρέπει να πάνε Παρασκευή, Σάββατο 25/2 ή Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Εάν χάσουν την πρώτη προθεσμία, θα πληρωθούν μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Η οικονομική ενίσχυση του Marker Pass ανέρχεται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών κατά τους μήνες από Φεβρουάριο έως και Ιούλιο 2023 και ξεκινά από τα 22 ευρώ ανά μήνα για μονομελή νοικοκυριά και προσαυξάνεται κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού.

 

 

Πώς κάνετε αίτηση για Market Pass μέσω gov.gr

Η λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή. Ο πολίτης εισέρχεται στο Market Pass (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet είτε απευθείας μέσω του vouchers.gov.gr, είτε από το gov.gr, στην ενότητα «Περιουσία και φορολογία» και την υποενότητα «Επιδοτήσεις πολιτών».

Μετά την είσοδο στην εφαρμογή, ο δικαιούχος συμπληρώνει και επιβεβαιώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του, δηλαδή τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου και τη διεύθυνση e-mail.
Έπειτα, επιλέγει τον τρόπο πίστωσης, δηλαδή είτε την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας είτε την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, καθώς και το πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο επιθυμεί να συνεργαστεί.
Εάν επιλέξετε τα μετρητά στην τράπεζα, τότε θα πρέπει να έχετε διαθέσιμο το IBAN ενεργού τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο είστε τουλάχιστον συνδικαιούχος.
Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας. Για το κινητό θα σας έρθει ένας κωδικός με SMS, ενώ για το e-mail θα λάβετε ένα μήνυμα με ενεργό link.
Market Pass: Τι να τσεκάρετε πριν επιλέξετε την άυλη κάρτα στο κινητό
Πριν κάνετε την αίτηση, καλό θα είναι να ελέγξετε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την άυλη ψηφιακή κάρτα σε POS. Εάν δεν έχετε εναλλακτικές, τότε θα πρέπει να προσέξετε να μην επιλέξετε την ψηφιακή κάρτα για να μην έχετε καθυστερήσεις και λάθη για την πληρωμή σας.

Πώς θα τσεκάρετε αν έχετε NCF σε Android 

Για τα κινητά Android τα πράγματα είναι απλά. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις του κινητού και στην αναζήτηση πατάτε «NFC». Αν διαθέτει η συσκευή σας την τεχνολογία, τότε θα σας βγάλει αυτόματα την επιλογή. Μπορείτε να μπείτε στη συνέχεια στην επιλογή που σας βγάζει και να δείτε αν είναι ενεργοποιημένο.

Πώς θα δείτε το NFC σε iPhone

Στα iPhone τα πράγματα είναι διαφορετικά, ανάλογα με το πόσο παλιό είναι το κινητό σας και ποιο IOS έχει.

Πιο αναλυτικά:

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις και πατήστε στην ενότητα Apple ID στο επάνω μέρος του μενού. Θα δείτε εκεί ή μία λίστα με συσκευές συνδεδεμένες στο Apple ID σας (π.χ. iPad) ή απλά και μόνο το κινητό σας. Κάνετε κλικ στο κινητό και εκεί θα δείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Σημειώνετε ότι θα πρέπει να έχετε iOS 11 ή νεότερη έκδοση. Αν δε, έχετε κατεβάσει το Fuel Pass θα σας το δείξει αυτόματα στη συγκεκριμένη ενότητα.

Τα μοντέλα που δεν έχουν αισθητήρα NFC είναι τα iPhone 5 και παλαιότερα. Από iPhone 6 και μετά χρησιμοποιούν αισθητήρα NFC, αλλά δεν διαβάζουν ετικέτες. Τα iPhone 7 και 7 Plus μπορούν να κάνουν και τα δύο, όμως θα πρέπει να κατεβάσετε εφαρμογή. Από το iPhone 8 και μετά δεν χρειάζεστε καμία εφαρμογή.

Market Pass: Τι να κάνετε αν δεν έχει NFC το κινητό σας

Επειδή το πρόβλημα είχε προκύψει και με το Fuel Pass, τότε, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, είχε προτείνει να «βάλει» ο δικαιούχος την ψηφιακή κάρτα σε άλλο κινητό της οικογένειάς του που έχει smartphone με NFC και να χρησιμοποιήσει εκείνο το κινητό τηλέφωνο. Υπογράμμιζε ωστόσο ότι «δεν είναι επίσημη σύσταση, είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς».

 

Αίτηση Market Pass χωρίς είσοδο στο gov.gr και Taxisnet - Οδηγίες

 

 

Οι δικαιούχοι του Market Pass

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι φυσικά πρόσωπα που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια του προγράμματος. Βάση υπολογισμού για το κατά πόσο ένα φυσικό πρόσωπο δικαιούται το Market Pass είναι η Φορολογική Δήλωση του 2021, σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα:

 

Άγαμοι/ες, χήροι/ες, εν διαστάσει: Οικογενειακό Εισόδημα έως 16.000 ευρώ και αξία ακίνητης περιουσίας κάτω των 250.000 ευρώ
Έγγαμοι με ή χωρίς τέκνα / Με σύμφωνο συμβίωσης με ή χωρίς τέκνα: Οικογενειακό εισόδημα έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο/εξαρτώμενο μέλος/φιλοξενούμενο μέλος και αξία ακίνητης περιουσίας κάτω των 400.000 ευρώ.
Μονογονεϊκές οικογένειες με ένα ή περισσότερα τέκνα: Οικογενειακό εισόδημα έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο/εξαρτώμενο μέλος/φιλοξενούμενο μέλος και αξία ακίνητης περιουσίας κάτω των 400.000 ευρώ.

Δεν είναι δικαιούχοι του μέτρου όσοι:

είναι εξαρτώμενα μέλη ή φιλοξενούνται,
εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης (αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, σκάφη, πισίνες κ.λπ.),
είναι φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού,
δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση.
Market Pass: Σε ποια καταστήματα εξαργυρώνεται το voucher
Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς αγαθών κάθε είδους σε καταστήματα ή λαϊκές αγορές που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων, ιδίως στους κάτωθι ειδικότερους κωδικούς:

Παντοπωλεία, Σούπερ Μάρκετ
Κρεοπωλεία
Καταστήματα Ζαχαροπλαστικής
Καταστήματα Γαλακτοκομικών Προϊόντων
Αρτοποιεία
Διάφορα Καταστήματα Τροφίμων

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα