Το Μαξίμου έστειλε παιχνίδια στον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών στον Πειραιά

Το Πρωθυπουργικό Γραφείο έστειλε παιχνίδια στα παιδιά που στερούνται ένα ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον και διαμένουν στον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Πειραιά.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης επισκέφθηκε τον ξενώνα, ενημερώθηκε για το πολύπλευρο έργο που επιτελείται εκεί και παρέδωσε εκ μέρους του Διευθυντή του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη τα παιχνίδια για τα μικρά παιδιά που φιλοξενούνται στον χώρο.

Ο κ. Μαρινάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και συναντήθηκε με τα στελέχη του οργανισμού τα οποία και συνεχάρη για τις σημαντικές υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενημέρωσης και φιλοξενίας που προσφέρουν στις γυναίκες θύματα βίας και στα ανήλικα παιδιά τους,

Στον Ξενώνα Φιλοξενίας φιλοξενούνται γυναίκες θύματα έμφυλης βίας ή και πολλαπλών διακρίσεων (π.χ.μετανάστριες, προσφύγισσες, μονογονείς, ΑμεΑ, άνεργες, Ρομά κ.λπ.) μαζί με τα παιδιά τους και τους παρέχεται ασφαλής και αξιοπρεπής διαμονή, ψυχολογική, κοινωνική, νομική, εργασιακή και άλλη στήριξη ώστε να αντιμετωπίσουν τόσο τα προβλήματα που προκύπτουν από την εν λόγω συνθήκη, όσο και τις τραυματικές τους εμπειρίες.