Είναι στιγμές  που θυμώνουμε επειδή οι άνθρωποι δεν είναι εκεί όσο θα θέλαμε. Ίσως και όπως θα θέλαμε.
Είναι στιγμές  που θυμώνουμε επειδή οι άνθρωποι δεν είναι εκεί όσο θα θέλαμε. Ίσως και όπως θα θέλαμε.

Είναι στιγμές  που θυμώνουμε επειδή οι άνθρωποι δεν είναι εκεί όσο θα θέλαμε. Ίσως και όπως θα θέλαμε.

Και τότε νιώθουμε απογοήτευση, ακόμη και θυμό κάποιες φορές. Απογοήτευση γιατί θα αναμέναμε οι άνθρωποι αυτοί να αναγνωρίσουν το είναι μας και να βρουν τον χώρο και τον χρόνο ώστε να μας «μπάσουν» στην καθημερινότητα τους με τον τρόπο που μας αξίζει.

Εξάλλου, αυτοί ήταν που διεκδίκησαν μία θέση στη ζωή μας. Εύλογα λοιπόν, θα ανάμενε κανείς, πως οι άνθρωποι αυτοί θα είχαν κάνει και την ανάλογη προεργασία για να μας υποδεχτούν.

Γράφει η Θεοδοσία Κυριάκου

Ίσως τελικά, να μην ευθύνονται οι άλλοι για την  απογοήτευση που νιώθουμε αλλά εμείς. Εμείς, οι σκέψεις μας και οι προσδοκίες που αποκτήσαμε πολύ νωρίς. Επειδή κάποιος μας θέλει στη ζωή του δε σημαίνει  πως είναι και  διατεθειμένος να ξεβολευτεί ώστε το εγώ να γίνει εμείς.

Αν είσαι ένας άνθρωπος γεμάτος φως στην ψυχή σου πολλοί θα είναι αυτοί που θα θελήσουν να βρεθούν στο πλάι σου. Πόσοι από αυτούς όμως μπορούν να σ΄ αγαπήσουν με τον τρόπο που αξίζεις να αγαπηθείς; Πόσοι μπορούν να διαχειριστούν ανθρώπους που φτιάχνουν οι ίδιοι την δική τους ευτυχία;

Μην αφήσεις ποτέ το κλειδί της ευτυχίας σου στα χέρια αλλουνού. Άλλο το συμπορεύομαι με κάποιον και άλλο το να εξαρτάται η ευτυχία μου από αυτόν.

Δεν λέω να μην αφεθείς να αγαπήσεις και να αγαπηθείς ολοκληρωτικά. Άλλο όμως  η αγάπη και άλλο η εξάρτηση. Δε θα χρειαστεί ποτέ να ζητιανέψεις αισθήματα και στιγμές από κάποιον ο οποίος θέλει πραγματικά να σε έχει στη ζωή του. Κάποιος που θέλει να συμπορευτείτε θα κάνει χώρο για να βαδίσεις πλάι του. Σε μια κοινή μα και συνάμα παράλληλη πορεία, αφήνοντάς σε ελεύθερο να είσαι ο εαυτός σου.

Ένας τέτοιος άνθρωπος θα σε καλωσορίσει στην ζωή του και δε θα αφήσει να έχεις ερωτηματικά σχετικά με το αν σε θέλει εκεί. Θα ξέρεις μα και θα νιώθεις πως είσαι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής του. Δε θα σ΄ αφήσει ποτέ να αμφιβάλεις για τα συναισθήματα του γιατί οι πράξεις του θα φωνάζουν τα θέλω του.

Όταν λοιπόν, στο διάβα της ζωής συναντήσεις έναν τέτοιο άνθρωπο όλα τα τείχη που έχεις χτίσει γύρω σου θα γκρεμιστούν. Όλες οι φοβίες που φώλιαζαν  στην καρδιά σου θα πετάξουν μακριά. Όταν στο διάβα σου λοιπόν συναντήσεις τον άνθρωπο που είναι γραφτό να συμπορευτείτε θα το νιώσεις. Και να θυμάσαι: «την αγάπη την ακούς στις πράξεις».

 

Μπορείς να ακολουθήσεις την Θεοδοσία Κυριάκου

στο Facebook ΕΔΩ   

στο Instagram EΔΩ

και Twitter  ΕΔΩ