12.3 C
Athens
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Το ChatGPT και η σύνδεση του με τον κόσμο του πόκερ

Must read

Είναι προφανές πως ο κάθε παίκτης πόκερ έχει τη δική του στρατηγική, προκειμένου να καταφέρει να κερδίσει ένα παιχνίδι. Πλέον, εν έτει 2023 προστίθεται ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα των παικτών του πόκερ και αυτό είναι το ChatGPT.

Αρχικά, αξίζει να δώσουμε ένα σύντομο ορισμό για όλους όσοι πιθανώς να μη γνωρίζουν τι είναι το ChatGPT. Πρόκειται για ένα δωρεάν πρόγραμμα που μπορεί να δημιουργήσει κείμενο. Με άλλα λόγια, ο κάθε χρήστης ζητάει από το ChatGPT να τού γράψει κάτι (από κείμενο έως ποίημα) και εκείνο τού απαντάει με αμεσότητα και ακρίβεια. Πρόκειται για ένα σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων, το οποίο λειτουργεί ως άνθρωπος και δίνει την αίσθηση της συνομιλίας. Μάλιστα, πολλοί έχουν δηλώσει πως το ChatGPT απαντά «με προσωπικότητα και ανθρώπινο ύφος».

Τι σχέση έχουν, όμως, όλα όσα συζητάμε με το συναρπαστικό κόσμο του πόκερ; Σύμφωνα με μελέτη που έγινε πρόσφατα, η πλειοψηφία των παικτών του πόκερ χρησιμοποιεί ένα μέσο τεχνητής νοημοσύνης ως βοήθεια για να βελτιώσει το παιχνίδι της και, τελικά, να φτάσει στη νίκη.

Αναλυτικότερα, οι ίδιοι οι παίκτες παραδέχτηκαν πως έχουν χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη ως «βοηθό» την ώρα του παιχνιδιού, προκειμένου, δηλαδή, να ζητήσουν βοήθεια. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε η «Legal Us Poker Sites», το 93% των παικτών πόκερ τάχθηκαν υπέρ της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ το 45% δήλωσε πως η τεχνητή νοημοσύνη τούς βοηθάει να βελτιώσουν τη στρατηγική τους κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού.

 

Ωστόσο, η τεχνητή νοημοσύνη δεν λειτουργεί μόνο ως σύμμαχος στις προσπάθειες των παικτών του πόκερ. Πιο συγκεκριμένα, όταν έμπειροι παίκτες πόκερ κλήθηκαν να παίξουν εναντίον της τεχνητής νοημοσύνης, νικητής αναδείχθηκε… η τεχνολογία. Προς επίρρωση της συγκεκριμένης άποψης, νέα έρευνα αποκαλύπτει πως όποιος παίκτης πόκερ επιχειρεί να παίξει εναντίον ενός συστήματος AI, καταλήγει να χάνει περίπου 600 δολάρια ετησίως. Η ηλικία που την «έχει πατήσει» περισσότερο είναι η γενιά Ζ (γεννηθέντες από το 1996 ως το 2015), δηλαδή η γενιά που έχει μεγαλώσει μαζί με τους υπολογιστές και έχει ζήσει όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις. Αντιθέτως, η γενιά που έχει χάσει τα λιγότερα χρήματα είναι η γενιά Χ (γεννηθέντες από το 1960 ως και το 1985).

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως η τεχνητή νοημοσύνη δεν λειτουργεί αυτόματα. Δεν μπορεί κανένας να εξασφαλίσει την επιτυχία, ενεργοποιώντας απλά ένα μέσο τεχνητής νοημοσύνης. Είναι ξεκάθαρο ότι το ChatGPT συνεπικουρεί στην επιτυχία και λειτουργεί βοηθητικά. Με ποιον τρόπο ένας παίκτης πόκερ δέχεται βοήθεια από το ChatGPT;

Αρχικά, μπορεί να έχει πρόσβαση είτε μέσω του κινητού τηλεφώνου είτε μέσω υπολογιστή. Έπειτα, οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να στραφούν στο chatbot, προκειμένου να ρωτήσουν για στρατηγικές, να δεχτούν συμβουλές για τη δράση και τα ποσά που θέλουν να στοιχηματίσουν. Επομένως, το ChatGPT είναι ένα «λογισμικό βοήθειας παιχνιδιού», όμως δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη φυσική παρουσία του παίκτη.

Συνημμένο:
2023-04-12_09-54-05.png

Αν και το μεγαλύτερο ποσοστό των παικτών του πόκερ υποστηρίζει την παρουσία της τεχνητής νοημοσύνης, υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό που βλέπει την αρνητική πλευρά. Πολλοί θεωρούν πως η παρουσία ενός chatbot αντιβαίνει στους κανόνες του πόκερ και διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία του παιχνιδιού. Παράλληλα, υπάρχει και η άποψη πως θα φτάσουμε σε ένα σημείο που θα παίζουν τα έξυπνα ρομπότ εναντίον των ανθρώπων και θα είναι αδύνατο για τους ανθρώπους να νικήσουν.

Πέρα όμως από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, αξίζει να αναφερθούμε και σε εφαρμογές που έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στο χώρο της τεχνολογίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Netflix, που προσφέρει πλέον πάρα πολλά εικονικά και διαδικτυακά παιχνίδια, αλλά και η PokerStars, που αντίστοιχα παρέχει αναλυτικές οδηγίες και μια τεράστια ποικιλία παιχνιδιών στους χρήστες. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως έχει αυξηθεί η δημοφιλία των διαδικτυακών παιχνιδιών και, συνολικότερα, των εφαρμογών.

Είναι, λοιπόν, δεδομένο πως η τεχνολογία έχει έρθει να φωτίσει και να βελτιώσει ορισμένες πτυχές του πόκερ. Συμπέρασμα που προκύπτει και από τις απαντήσεις παικτών του πόκερ, που δηλώνουν πως η τεχνολογία τούς έχει βοηθήσει στο να γίνουν καλύτεροι παίκτες. Και όποιο μέσο μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του παιχνιδιού, είναι καλοδεχούμενο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα