27.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Τα καλύτερα γλυκά για το πασχαλινό τραπέζι – Πανεύκολες συνταγές

Must read

Πανεύκολες συνταγές για το Πασχαλινό τραπέζι

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας στο πασχαλινό τραπέζι με θεϊκά γλυκά, προλαβαίνετε να εμπνευστείτε από τις ιδέες του Πέτρου Συρίγου.

Τάρτα λεμονιού
Υλικά
3 μέτρια λεμόνια, χυμός και ξύσμα
3 λάιμ, χυμός και ξύσμα
3 τεμάχια ζαχαρούχο γάλα
8 κρόκοι αβγών
2 πακέτα μπισκότα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πασχαλινά κουλούρια)
250 γραμμ. βούτυρο

Για την κρέμα γιαουρτιού
500 ml κρέμα γάλακτος 35%
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Διαδικασία
Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψάκι ή μια μεγάλη ταρτιέρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Αλέθουμε στο πολυμηχάνημα τα μπισκότα ή τα κουλουράκια να γίνουν πούδρα και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε το μίγμα από το μπισκότο στο ταψί της τάρτας και το σηκώνουμε περιμετρικά και στα τοιχώματα.

ADVERTISING

Στον κάδο του μίξερ χρησιμοποιούμε το σύρμα και χτυπάμε τους κρόκους με το ξύσμα από το λεμόνι και το ξύσμα λάιμ. Προσθέτουμε τα ζαχαρούχα γάλατα και τα χτυπάμε για 3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Τέλος, προσθέτουμε και τους χυμούς από τα λεμόνια και τα λάιμ, το μίγμα αμέσως θα πήξει αρκετά. Βάζουμε το μίγμα πάνω στην τάρτα. Ψήνουμε στον αέρα την τάρτα για 25-30 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά τη βάζουμε για 6 ώρες στο ψυγείο ή 2 ώρες στην κατάψυξη. Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε για να γίνει σαντιγί, τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε την τάρτα και από πάνω βάζουμε μία κουταλιά από το μίγμα με το γιαούρτι.

Κορμός σοκολάτας
Υλικά
250 γραμμ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
100 γραμμ. γάλα
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
5 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλιές της σούπας ινδοκάρυδο
1 πακέτο μπισκότα
1 βανίλια
1 κουταλιά της σούπας ινδοκάρυδο (πασπάλισμα)

Διαδικασία
Βάζουμε όλα μας τα υλικά, εκτός από τα μπισκότα, σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά με ένα κουτάλι και κατόπιν με τα χέρια μας, ώστε να ενσωματωθούν καλά. Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε πλαστική μεμβράνη σε μια φόρμα για κέικ, αφήνοντας περιθώριο και από τις δύο πλευρές στο πλάι. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και κατόπιν αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Σκεπάζουμε καλά και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Μόλις παγώσει, το βγάζουμε από το σκεύος, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα