Πριν λίγες μέρες, με διακομματική συναίνεση ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία (κατατέθηκε από το Υπ. Οικονομικών) που θεωρητικά διευκολύνει την καταβολή των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους της παλιάς διοίκησης του Mega.

Στην ουσία όμως η διάταξη, όπως συντάχθηκε και ψηφίστηκε, είναι πολύ πιθανό ότι θα επιτρέψει στην ειδική διαχείριση να αφήσει απ’ εξω δεκάδες εργαζόμενους! Κι αυτό γιατί δεν αναφέρεται ρητά στην υποχρέωση να πληρωθούν και οι αποζημιώσεις όσων, έχοντας μείνει απλήρωτοι, αναγκάστηκαν να προβούν σε καταγγελία της σύμβασης τους.

Οι δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι που επέλεξαν την οδό αυτή έχουν στα χέρια τους δικαστικές αποφάσεις που τους αναγνωρίζουν το δικαίωμα τους σε αποζημίωση, κινδυνεύουν όμως να μην έχουν την ίδια μεταχείριση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Το γεγονός ότι η ρύθμιση ήταν στην ουσία λειψή είχε επισημανθεί από νομικούς αλλά και από τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά τελικά η τροπολογία ψηφίστηκε ως ειχε. Μήπως η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που μαζί διακήρυξαν στη Βουλή ότι έδωσαν λύση υπέρ των εργαζομένων, πρέπει να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν το θέμα;

Γιατί αν τελικά δεκάδες άτομα δεν λάβουν την δικαστικά αναγνωρισμενη αποζημίωση τους , θα επιλέξουν αναγκαστικά τον δικαστικό δρόμο. Με κίνδυνο, εκτός των άλλων, το δικαστήριο να κρίνει ότι παραβιάστηκε η αρχή της ισότητας και της ασφάλειας δικαίου , και να τιναχτεί στον αέρα συνολικά η ρύθμιση, οδηγώντας σε περιπέτειες και τους υπόλοιπους εργαζόμενους! Το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί με προσοχή.