11.5 C
Athens
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2025

Προσοχή! «Κοιτάξτε προς τον ουρανό» – Τι θα συμβεί τις επόμενες 6 εβδομάδες στην Αθήνα;

Must read

Ένα μοναδικό θέαμα στον ουρανό! Οι νύχτες των επόμενων εβδομάδων πρόκειται να γίνουν λίγο πιο εντυπωσιακές από ότι συνήθως.

Ο λόγος; Από τώρα έως και τα τέλη του Νοέμβρη ο νυχτερινός ουρανός, θα γίνει πεδίο… διέλευσης πεφταστεριών.

Οι στιγμιαίες φωτεινές γραμμές που χαράζουν τον νυχτερινό ουρανό, θα εμφανίζονται όλο και συχνότερα μέσα στο Φθινόπωρο, στο νότιο ημισφαίριο που περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Πρώτες στην σειρά ήταν οι Δρακοντίδες, μια βροχή μετεωριτών η οποία έφτασε στο πικ της το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου. Το… μενού όμως δεν σταματάει στους διάττοντες αστέρες του αστερισμού του Δράκοντα.

Σειρά παίρνουν οι Ωριωνίδες, τα πεφταστέρια από τον αστερισμό του Ωρίωνα. Τα θραύσματα από τον κομήτη Halley που κάθε Οκτώβρη δημιουργούν μαγικές στιγμές πάνω στον ουρανό, είναι ήδη ορατά και στα δύο ημισφαίρια, ενώ κάθε μέρα που περνάει η συχνότητα τους θα αυξάνεται. Στις 21 Οκτωβρίου αυτό το φαινόμενο θα αποκορυφωθεί με τον ουρανό να γεμίζει από πεφταστέρια.

 

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα