Οι Φρουροί της Επανάστασης προέβησαν σε επιθέσεις εναντίον των εδαφών του Ιράκ, της Συρίας και του Πακιστάν, καθιστώντας σαφές ότι έχουν αναδειχθεί ως μια σημαντική περιφερειακή δύναμη στη Μέση Ανατολή.
Εντός 24 ωρών, πραγματοποίησαν επιθέσεις σε τρεις διαφορετικές χώρες, φέρνοντας στο προσκήνιο την πραγματικότητα ότι οι βάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και οι ισραηλινές βάσεις στο Τελ Αβίβ και τη Χάιφα, βρίσκονται εντός της εμβέλειας των βαλλιστικών πυραύλων τους.
Τη Δευτέρα, οι Φρουροί της Επανάστασης εξαπέλυσαν πυραυλικές επιθέσεις κατά στόχων στο Ερμπίλ, την πρωτεύουσα του αυτόνομου Ιρακινού Κουρδιστάν, καθώς και στην Ιντλίμπ, μια περιοχή στη βόρεια Συρία που ελέγχεται από ισλαμιστές αντάρτες. Την επόμενη μέρα, πραγματοποίησαν παρόμοια επίθεση κατά του Πακιστάν, στη νοτιοδυτική περιοχή της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Ιράν, στην επαρχία Μπαλουχιστάν.
Συγκεκριμένα, επιτέθηκαν σε δύο βάσεις της σουνιτικής οργάνωσης “Τζάις Αλ Αντλ,” η οποία είχε πραγματοποιήσει επιθέσεις κατά του Ιράν στο παρελθόν, με την τελευταία επίθεση να σημειώνεται τον περασμένο Δεκέμβριο. Το Πακιστάν, μια χώρα με πληθυσμό περίπου 232 εκατομμυρίων ανθρώπων και πυρηνική δύναμη, αντέδρασε αναφέροντας την επίθεση ως απρόκλητη παραβίαση της κυριαρχίας της και απειλώντας με αντίποινα.
Αντίστοιχη αντίδραση εξέφρασε και το Ιράκ, ανακαλώντας τον πρεσβευτή του από το Ιράν, καταδικάζοντας την επίθεση με 11 βαλλιστικούς πυραύλους στο έδαφός του. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η Τεχεράνη έδειξε την ικανότητά της να πραγματοποιεί ακριβείς επιθέσεις, και αυτό κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Ερμπίλ, όπου σταθμεύουν οι αμερικανικές δυνάμεις.
Επίσης, στη βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, παρατηρήθηκαν επιθέσεις στην περιοχή της Ιντλίμπ, προερχόμενες από το Τελ Αβίβ, σε σχέση με την επίθεση που σημειώθηκε την περίοδο των Χριστουγέννων, όταν σκοτώθηκε ο στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης, Σαγέντ Ραζί Μουσαβί.
Στη Μέση Ανατολή, οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούθι της Υεμένης φαίνεται να παίζουν με τη φωτιά, προκαλώντας προβληματισμό. Παρά τις αμερικανικές επιθέσεις, οι Υεμενίτες αντάρτες πραγματοποίησαν επιθέσεις εναντίον του εμπορικού πλοίου “Gibraltar Eagle” στον Κόλπο του Άντεν, του ελληνικού πλοίου “Zografia” στην Ερυθρά Θάλασσα και απέτυχαν να χτυπήσουν το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Laboon.
Σύμφωνα με την αρχή Ναυτιλιακών Εμπορικών Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, ένα πλοίο στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Υεμένης δέχθηκε πλήγμα σε απόσταση 60 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά του Άντεν, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.
Εν τω μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτηρίζουν εκ νέου τους Χούθι ως τρομοκρατική οργάνωση, ενώ ένα μέλος του ανώτατου συμβουλίου των ανταρτών δήλωσε ότι η σύγκρουση με τις ΗΠΑ είναι θετική, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες φέραν την καταστροφή και τη φτώχεια στη χώρα τους.
Όλα αυτά δημιουργούν ανησυχία και συνθήκες που δείχνουν ότι τα περιθώρια για λάθος στενεύουν ακόμα περισσότερο, με το βλέμμα να στρέφεται πίσω στο Ισραήλ και τα βόρεια σύνορά του με τον Λίβανο. Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού, Χέρτζι Χαλεβί, έχει χαρακτηρίσει ως υψηλή την πιθανότητα εκδήλωσης πολέμου “μέσα στους προσεχείς μήνες,” καθώς οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ της Χαμάς δηλώνουν ότι εκτόξευσαν 20 ρουκέτες από το νότιο Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ. Επιπλέον, η Χεζμπολάχ συνεχίζει τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ κατά μήκος των συνόρων.
Άγιος Αθανάσιος : Βίος, Θαύματα, Έθιμα
Για ποιους Ευρωπαίους η Ελλάδα αποτέλεσε τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό