Πάει για τη μεταγραφή της χρονιάς ο Τσίπρας…
Πάει για τη μεταγραφή της χρονιάς ο Τσίπρας…

Καπνός  υπάρχει. Θα έχουμε και… φωτιά;

 

Πρόταση να ενταχθεί στη Σοσιαλιστική Διεθνή, στην οποία προεδρεύει ο Γιώργος Παπανδρέου, έχει καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας!

Μετά τη «σφήνα» Τσίπρα στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, κίνηση που είχε ενοχλήσει σφόδρα τη Φώφη Γεννηματά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχωρά σε μια ακόμη προσπάθεια που σηματοδοτεί την πρόθεσή του να βελτιώσει το κεντρώο προφίλ του και να απογαλακτιστεί από τους ακραίους στο κόμμα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου, η πρόταση αυτή έχει κατατεθεί από τον κ. Τσίπρα εδώ και λίγο καιρό.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ. Παπανδρέου δεν είναι αρνητικός.

«Δεν έχει λόγο να μην την αποδεχθεί, αποτελεί δικαίωση για τον ίδιο», λένε συνεργάτες του.

Η Σοσιαλιστική Διεθνής λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις εν ολομελεία και η συγκεκριμένη πρόταση θα τεθεί στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ, όπου η ΣΔ θα συνέλθει υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου παραμένει κυρίαρχος στη Σοσιαλιστική Διεθνή, παρά το γεγονός πως αυτή έχει χάσει την αίγλη που διατηρούσε, όταν για παράδειγμα πρόεδρός της ήταν ο Γερμανός Βίλι Μπραντ. Στο πλαίσιο αυτό καθίσταται ευκολότερη η αποδοχή ενός σχετικού αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή μάλιστα που η Σοσιαλιστική Διεθνής έχει αποδεκατιστεί από το 2013 και μετά.

 

 

Στη διάψευση δημοσιεύματος προχώρησαν τόσο ο πρόεδρος της οργάνωσης, Γιώργος Παπανδρέου, όσο και πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν έχει τεθεί οποιοδήποτε θέμα ένταξης Ελληνικού κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή, πέραν του Κινήματος Αλλαγής, ή έχει κατατεθεί κάποιο σχετικό αίτημα εκ μέρους κάποιου άλλου κόμματος. Είναι απολύτως σαφές ότι, ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δεν γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό, ούτε και έχει αναλάβει κάποια σχετική πρωτοβουλία. Τέλος, ουδείς εκ των συνεργατών του έχει μιλήσει για οποιοδήποτε τέτοιο θέμα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Α. Παπανδρέου.

Την ίδια στιγμή, το δημοσίευμα διαψεύδουν και πηγές της Κουμουνδούρου.

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τη σπουδή μέρους των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ για τη διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Τα σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για ένταξη του κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», έλεγαν πρόσωπα από τον στενό περίγυρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.