Οι ομάδες καλαθοσφαίρισης τροχοκαθίσματος, συμμετέχουν στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης του Συνδέσμου για άτομα με αυτισμό

Ο αυτισμός είναι μια σύνθετη αναπτυξιακή διαταραχή.

Η νοημοσύνη των ατόμων αυτών μπορεί να είναι υψηλότερη από του μέσου ανθρώπου όμως περιορίζει παράλληλα την ικανότητα ενός ατόμου να επικοινωνήσει και να σχετίζεται με τρίτους.

Της Θεοδοσίας Κυριάκου

Η διάγνωση των διαταραχών του φάσματος του αυτισμού γίνεται συνήθως με αξιοπιστία γύρω στην ηλικία των 2,5 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών, η πρώιμη θεραπευτική, εκπαιδευτική παρέμβαση κατά την προσχολική ηλικία μπορεί να έχει θετική συμβολή σε πολλές εκφάνσεις της ζωής των ανθρώπων αυτών.

Για τον λόγο αυτό η παρέμβαση πρέπει να αρχίσει αμέσως μετά την διάγνωση .

Οι ομάδες καλαθοσφαίρισης τροχοκαθίσματος, συμμετέχουν στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης του Συνδέσμου για άτομα με αυτισμό

Αυτοί οι άνθρωποι παρόλες τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίζουν, μπορεί επίσης να είναι και πολύ χαρισματικοί, μπορούν να έχουν πολύ ξεχωριστές ικανότητες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του 11 χρόνου αγοριού που σχεδίασε σε έναν πίνακα έναν λεπτομερή και απόλυτα ακριβή παγκόσμιο χάρτη από μνήμης

Ο «Παγκύπριος Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό» στέκεται αρωγός και στηρίζει τους ανθρώπους με αυτισμό όπως και τις οικογένειες τους από την στιγμή της διάγνωσης.

Αυτό γίνεται τόσο με πρακτικούς τρόπους προσπαθώντας να διασφαλίσει την μέγιστη καλύτερη ποιότητας ζωής για τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Παράλληλα, στηρίζουν συναισθηματικά και ψυχολογικά τις οικογένειές των ατόμων αυτών.
Φέτος ο σύνδεσμος ο σύνδεσμος οργάνωσε εκστρατεία για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τον αυτισμ, καλώντας το κοινό να φορέσει μπλε, να βγάλει φωτογραφία και να την κοινοποιήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ομάδες καλαθοσφαίρισης τροχοκαθίσματος, συμμετέχουν στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης του Συνδέσμου για άτομα με αυτισμό
Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν και οι 4 ομάδες τροχοκαθίσματος:

Apollon Wheelchair Basketball, APOP Wheelchair Basketball ,Ifestos Sports Club και Nicosia Team Rollers.

Οι 4 ομάδες ντύθηκαν στα μπλε, φωτογραφήθηκαν και ενωμένες έστειλαν μήνυμα ελπίδας, συμμετέχοντας στην εκστρατεία του Παγκύπριου Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό, που σκοπό έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Επιπλέον, η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, αφιέρωσε χθες τους αγώνες του πρωταθλήματος ΑΜΕΑ.

Αξίζει να αναφερθεί πως το άθλημα της καλαθοσφαίρισης σε τροχοκάθισμα εμπράκτως αποδέχεται τη διαφορετικότητα, αφού οι κανονισμοί του αθλήματος επιτρέπουν στη σύνθεση της ομάδας να συμμετέχουν αρτιμελείς αθλητές και αθλητές με αναπηρία.

Όλοι είμαστε διαφορετικοί, μοναδικοί και αυτό είναι τόσο υπέροχο.

Είμαστε όλοι μοναδικές, χρωματιστές πινελιές στον πίνακα που λέγεται κοινωνία.

 

 

Μπορείς να ακολουθήσεις την Θεοδοσία Κυριάκου

στο Facebook ΕΔΩ   

στο Instagram EΔΩ

και Twitter  ΕΔΩ

 

Follow us: