Οι διατροφολόγοι και οι επιστήμονες των τροφίμων υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ορισμένα υγιεινά τρόφιμα που, παρόλο που είναι πολύ υγιεινά, μπορεί να είναι επιβλαβή αν καταναλωθούν υπερβολικά.
Αναφέρονται τα εξής:
- Καρότα: Περιέχουν υψηλά επίπεδα βήτα-καροτίνης, που είναι καλή για την όραση και το ανοσοποιητικό σύστημα. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει καροτιναιμία, που δίνει πορτοκαλί χρώμα στο δέρμα. Η κατανάλωση πρέπει να είναι λιγότερα από δέκα καρότα την ημέρα.
- Μπανάνες: Είναι πλούσιες σε κάλιο και καλές για την καρδιά, αλλά η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να είναι επικίνδυνη, ιδίως για άτομα με νεφρικά προβλήματα. Επίσης, μπορεί να προκαλέσει στομαχόπονο λόγω της σορβιτόλης. Προτείνεται μία μπανάνα την ημέρα.
- Νερό: Είναι ζωτικής σημασίας, αλλά η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει υπονατριαιμία, μια κατάσταση όπου τα επίπεδα νατρίου είναι πολύ χαμηλά. Το σώμα μπορεί να επεξεργαστεί έως ένα λίτρο νερού την ώρα.
- Τόνος: Περιέχει βιταμίνες Β12 και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αλλά και υψηλά επίπεδα υδραργύρου, που μπορεί να είναι επιβλαβής για τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Προτείνεται η κατανάλωση τόνου μία φορά την εβδομάδα.
- Βραζιλιάνικα Φιστίκια: Είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά και σελήνιο, που είναι καλό για την καρδιά και το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά μπορεί να είναι τοξικό σε υψηλές ποσότητες. Προτείνεται η κατανάλωση τεσσάρων έως πέντε βραζιλιάνικων φιστικιών την ημέρα.
Καιρός Τώρα – “Elias” – Ποιες περιοχές θα πλήξει η νέα κακοκαιρία. Αναλυτική πρόβλεψη
Νέες Ταυτότητες – Άνοιξε η πλατφόρμα – Δείτε αναλυτικά την όλη διαδικασία έκδοσης!
Ποπ κορν ή φρούτα και λαχανικά; Τι είναι πιο υγιεινό; Η απάντηση θα σας εκπλήξει!