Στη Σερβία σημειώθηκαν δύο περιστατικά με πυροβολισμούς σε δύο χωριά, νότια του Βελιγραδίου, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό 10 ακόμα
Το πιο πρόσφατο από αυτά συνέβη λιγότερο από 48 ώρες μετά την επίθεση σε ένα δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο εννέα ανθρώπων
Την Πέμπτη, στα χωριά Ντούμπονα και Σέπσιν της πόλης Μλάντενοβατς στη Σερβία, ο 21χρονος δράστης πυροβόλησε με αυτόματο όπλο από όχημα εν κινήσει, σκοτώνοντας τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους και τραυματίζοντας δέκα ακόμα.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης ξεκίνησε να πυροβολεί μετά από λογομαχία με έναν αστυνομικό σε αυλή μπροστά από ένα σχολείο στο Ντούμπονα.
Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται ένας αστυνομικός και η αδερφή του, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS. Ο δράστης στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Σύμφωνα με τα σερβικά μέσα ενημέρωσης, ο απολογισμός των πυροβολισμών στα χωριά Ντούμπονα και Σέπσιν της πόλης Μλάντενοβατς στη Σερβία έχει φθάσει τους οκτώ νεκρούς και τους δέκα τραυματίες.
Υπάρχουν φόβοι ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.
Επτά από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο δράστης εξακολουθεί να αναζητείται, με περίπου 600 αστυνομικούς και την επίλεκτη Ειδική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (SAJ) και τη Χωροφυλακή να συμμετέχουν στην αναζήτηση.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας χαρακτήρισε την επίθεση ως “τρομοκρατική ενέργεια”, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Καιρός Επόμενες ώρες – Τι ώρα θα έρθουν καταιγίδες στην Αττική σήμερα
Απώλεια βάρους: Τι να πιεις το πρωί για να χάσεις κιλά
Καθώς Μιλάμε Ελληνικά, στην Πραγματικότητα Διατυπώνουμε Μαθηματικές εξισώσεις
Ένοπλος άνοιξε πυρ σε McDonald’s – Πληροφορίες για νεκρούς (ΒΙΝΤΕΟ)