35.3 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Ν. Λοϊζίδης: Δέν μας εκπλήσσουν τα γεγονότα στη Χλώρακα

Must read

Τοποθέτηση του Προέδρου του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος Ισότητα

Από την Κυριακή το βράδυ μέχρι σήμερα, ίσως οι μόνοι που δεν εκπλάγηκαν με την κατάσταση στη χώρα μας, αλλά και για τα γεγονότα στη Χλώρακα, είναι οι Aστυνομικοί της πρώτης γραμμής.  Αυτοί που εδώ και μήνες τα δήλωναν δημόσια, τα έγραφαν και τα απέστελλαν στα αρμόδια πρόσωπα.

Η διαχείριση και η πολιτική του μεταναστευτικού καθορίζεται από το ίδιο το κράτος. Η ασφάλεια όμως του κράτους και η πρόληψη ή η καταστολή είναι καθήκον εμάς της Αστυνομίας. Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα είχαμε επισημάνει τα εξής:

–      Έλλειψη κατανόησης νόμων και κανονισμών του Συντάγματος για περιορισμό παραβατικότητας από συγκεκριμένα πρόσωπα.

–     Έλλειψη προσωπικού πρώτης γραμμής λόγω κακοδιαχείρισης οργανογράμματος.

–    Έλλειψη στήριξης από Ηγεσία για να επιβάλουμε τον νόμο και την τάξη με ανάλογη βία.

–   Έλλειψη κρατητηρίων για μαζικές συλλήψεις παραβατών.

–    Έλλειψη γενικού πλάνου καταστολής.

–   Έλλειψη μόνιμων αντιοχλαγωγικών  μονάδων στις επαρχίες.

–  Έλλειψη εξοπλισμού.

Ζητούσαμε συνάντηση με τους επικεφαλείς της πολιτικής και Αστυνομικής ηγεσίας, για να βρούμε λύσεις επιτακτικά κι ενώ τονίζαμε συνεχώς ότι είμαστε όλοι μια Αστυνομία, ένας οργανισμός, μας αγνοούσαν. Συναντήθηκαν ή δήλωσαν ότι θα συναντηθούν με σύνολα ή άτομα που δεν υπακούν στους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ενώ τους εκπροσώπους των Αστυνομικών της πρώτης γραμμής επιδεικτικά τους απέφευγαν, παρ’ όλες τις εκκλήσεις. Η πραγματική διάσταση του προβλήματος έχει βγει στην επιφάνεια.

Φθάσαμε σε σημείο σήμερα Αστυνομικοί από όλες τις επαρχίες να ξεκινούν καθημερινά για Χλώρακα, να δουλεύουν όλοι σε συνεχόμενα ωράρια, να μένουν τμήματα με μειωμένο προσωπικό παγκύπρια γιατί κανένας δεν αφουγκραζόταν τη βάση των Αστυνομικών.

Δεν θα ανεχθούμε για ευθύνες άλλων, όποιοι και αν είναι αυτοί, να ενοχοποιηθεί ο οποιοσδήποτε απλός χαμηλόβαθμος Αστυνομικός για πράξεις ή παραλείψεις αυτών, που έγιναν μέχρι σήμερα ή που οι συνέπειες τους θα φανούν στο μέλλον. Ο απλός Αστυνομικός δεν φέρει ευθύνη για διαταγές που λαμβάνονταν ή δίδονταν σε επίπεδο πολιτείας ή ηγεσίας. Φθάσαμε σε σημεία όπου το 30% με 40% των Αστυνομικών της πρώτης γραμμής βρίσκεται εξαντλημένο και φορτωμένο με ευθύνες και καθήκοντα που είναι ανθρωπίνως αδύνατο να εκτελεστούν.

Είμαστε στη διάθεση του οποιουδήποτε, για να καταθέσουμε τις απόψεις και τις εισηγήσεις μας για οριστικές λύσεις. Κάτι που αν γινόταν εδώ και 2 χρόνια δεν θα φθάναμε στο σημερινό σημείο και αδιέξοδο. Έχουμε ευθύνη και ο καθένας θα πρέπει να ανασηκώσει το βάρος που του αναλογεί.

Στέλλουμε το μήνυμα στους πολίτες της χώρας μας να παραμείνουν ψύχραιμοι και να δείξουν αυτοσυγκράτηση. Ταυτόχρονα διαμηνύουμε στους συναδέλφους Αστυνομικούς  να επιδείξουν για μια ακόμη φορά ότι είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να κρατήσουμε την ευνομία και την ευρυθμία του κράτους, αλλά ταυτόχρονα ότι είναι το καθήκον μας βάση του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Νίκος Λοϊζίδης

Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα