23 C
Athens
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Λουκάς Φουρλάς: “Η Ευρώπη είναι οι άνθρωποί της”

Must read

Στη ζωή μου έχω μάθει ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Το ίδιο ισχύει και στην πολιτική. Και στις δύο περιπτώσεις, όλα μπορούν να αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη.

Φτάνουμε στο τέλος μιας απαιτητικής χρονιάς, αλλά και προς το τέλος μιας δύσκολης πενταετίας για την Ευρώπη. Οι εξελίξεις όμως είναι πολλές και πρέπει να είμαστε εκεί. Προκειμένου να μπορέσουμε άλλωστε να αντιμετωπίσουμε τις πολυμέτωπες προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας, χρειάζεται εγρήγορση και αποφασιστικότητα.

Στα σχεδόν πέντε χρόνια παρουσίας μου στο Ευρωκοινοβούλιο, έχω διαπιστώσει ότι οι συνέργειες και οι συνεργασίες, μπορούν να αποτελέσουν βάση για ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία. Η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και η αξιοπιστία διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο. Αυτό είναι ένα από τα σπουδαιότερα συμπεράσματά μου τόσο για τη ζωή όσο και για την πολιτική.

Παράδειγμα αποτελεί, η εκλογή μου στη θέση του Προέδρου της Ομάδας MEPs Against Cancer που οφείλεται στη συμπόρευση που είχα με τους συναδέλφους μου Κυπρίους Ευρωβουλευτές, καθώς και με την ελληνική αντιπροσωπεία, οι οποίοι ενώ προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές ομάδες στήριξαν την υποψηφιότητά μου. Αποδείξαμε, ότι όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε πράγματα και μάλιστα σημαντικά.

Στο Ευρωκοινοβούλιο δεν παίζει ρόλο από ποια χώρα προέρχεσαι. Αν είναι μικρή ή μεγάλη. Αυτό που είναι σημαντικό είναι το πόσο παραγωγικός και πολυθεματικός είσαι.

Η συνεχής παρουσία και η δυναμικότητα όσον αφορά τη διεκδίκηση ανταμείβονται. Συνεπεία αυτών, η τιμητική για μένα διάκριση να ψηφιστώ από τους συναδέλφους μου αλλά και από τους Ευρωπαίους πολίτες, ως Ευρωβουλευτής της χρονιάς για θέματα Υγείας. Μια τεράστια τιμή για μένα προσωπικά και την πολιτική μου παράταξη, την ομάδα μου στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και για την Κύπρο μας.

Η χρονιά που σε λίγες ημέρες θα αποχαιρετήσουμε, μας βρήκε αντιμέτωπους με πολλές προκλήσεις. Μέσα σε αυτές, ορίστηκα εκ μέρους του Ευρωκοινοβουλίου, να είμαι ο Εισηγητής της Γνωμοδότησης για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων, ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λένε ότι στην πολιτική πρέπει να αντιμετωπίζεις με ρεαλισμό τις καταστάσεις, μακριά από συναισθηματισμούς και σίγουρα είναι σωστό αυτό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ όμως, ότι πάνω από όλα, είμαστε άνθρωποι. Δεν είναι κακό να νοιώθουμε. Και εγώ νοιώθω υπερήφανος για τα όσα έχω επιτύχει σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και προς όφελος των Ευρωπαίων πολιτών. Προς όφελος της Κύπρου και των συμπατριωτών μου.

Η νέα χρόνια θα με βρει να πορεύομαι με το ίδιο ακριβώς σθένος, αντλώντας δύναμη από όλους όσοι με εμπιστεύτηκαν. Οι επόμενοι μήνες απαιτούν συνεχή παρουσία σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, προκειμένου να κλείσουν οι φάκελοι που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ώστε να τελειώσει αυτή η θητεία παραγωγικά και με θετικό πρόσημο.

Το είπα πολλές φορές και το επαναλαμβάνω, η Ευρώπη είναι οι άνθρωποί της, οφείλουμε να τους ακούμε και να είμαστε δίπλα τους. Αυτή ήταν μια υπόσχεση που είχα δώσει και πιστεύω ότι την τήρησα.

Παρακολουθήστε τις δράσεις του Ευρωβουλευτή:

Στο  Facebook εδώ

Στο Instagram εδώ

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα