Επιδεινώνεται με ταχείς ρυθμούς η επιδημιολογική κατάσταση

Παραμένει σε υψηλά επίπεδα η επιδημιολογική κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα και δη στην Αττική, με πολλά κρούσματα και τη Δευτέρα.
Ο κορωνοϊός φαίνεται πως βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας, καθώς και σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 77 νέα κρούσματα, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα στην ελληνική επικράτεια.
Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι η νόσος κινείται με μεγάλη ταχύτητα στην Αττική, καθώς από τα 77 νέα κρούσματα τα 28 εντοπίστηκαν στο λεκανοπέδιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή ανακοινώθηκαν ακόμη 19 κρούσματα στην Αττική και το Σάββατο άλλα τόσα. Δηλαδή, τις πρώτες τρεις ημέρες του μήνα εντοπίστηκαν 66 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου στην Αττική.
Με αυτά τα δεδομένα είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο περαιτέρω επιδείνωσης της «σοβαρής επιδημιολογικής κατάστασης», με τον Αύγουστο να εξελίσσεται σε έναν «καυτό» μήνα λόγω των εσωτερικών μετακινήσεων και των διακοπών που ξεκίνησαν ή θα ξεκινήσουν τις προσεχείς ημέρες για χιλιάδες Αθηναίους.













