Γαλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ένα φάρμακο που η ιατρική κοινότητα γνωρίζει εδώ και δεκαετίες ίσως βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού.
Πρόκειται για την υδροξυχλωροκίνη (Plaquenil), η οποία χρησιμοποιήθηκε προ 70 ετών για την ελονοσία και δοκιμάστηκε από την ομάδα του Γάλλου Ντιντιέ Ραούλτ, καθηγητή Ιατρικής και διευθυντή του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας.
Στενός συνεργάτης του Ραούλτ δήλωσε στο STAR ότι από τα πρώτα αποτελέσματα προκύπτει ότι όσοι έλαβαν την υδροξυχλωροκίνη, μετά από 6 μέρες, ήταν αρνητικοί στα τεστ για τον κορωνοϊό και έπαυαν να μεταδίδουν τον ιό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Για τον υπάλληλο του σούπερ μάρκετ, τον ήρωα της διπλανής πόρτας
- Μαμά συγνώμη… δεν είχα καταλάβει πόσο επικίνδυνη θα ήταν η έξοδος μου
- Κοροναϊός: Γάλλοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν φάρμακο που «εξουδετερώνει» τον ιό
- Κορωνοϊός: Εχεις συμπτώματα ; Δήλωσε το με ένα ΚΛΙΚ
- Μένουμε σπίτι: Το υπουργείο Πολιτισμού προτείνει διαδικτυακές βόλτες και παιχνίδια σε μουσεία
- Δεν κάνεις διακοπές ηλίθιε*, είσαι σε καραντίνα – Τι δεν καταλαβαίνεις;
Συγκεκριμένα όπως υποστηρίζουν η συγκεκριμένη ουσία θεράπευσε το 75% των ασθενών με κοροναϊό που συμμετείχαν σε κλινική δοκιμή σε νοσοκομείο της Μασσαλίας. Σύμφωνα με τον Γκρεγκορί Ριγκανό, ένας εκ των συντακτών της επιστημονικής δημοσίευσης, συνιστώμενη δόση υδροξυχλωροκίνης είναι τα 600mg ημερησίως.
Τα αποτελέσματα ήταν τόσο ενθαρρυντικά που τράβηξαν το ενδιαφέρον του Ελον Μασκ, ο οποίος έκανε σχετική ανάρτηση στο Twitter:
Maybe worth considering chloroquine for C19 https://t.co/LEYob7Jofr
— Elon Musk (@elonmusk) March 16, 2020













