O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα συνεδριάσει εκτάκτως για τον νέο κοροναϊό αύριο, Τετάρτη.
Τα επίπεδα ετοιμότητας της Ελλάδας σε μια ενδεχόμενη εισροή του νέου κοροναϊού, που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, «ζυγίζουν» οι αρμόδιες Αρχές της χώρας.
Τη στιγμή που στην Κίνα αυξάνονται τα θύματα και τα καταγεγραμμένα περιστατικά του νέου κοροναϊού, οι ελληνικές Αρχές τίθενται σε επιφυλακή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για το φαινόμενο του κοροναϊού συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), ενώ σε ανοικτή γραμμή βρίσκεται και η διοίκηση του υπουργείου Υγείας.
Προσοχή σε εκβιαστικά e-mail: Κύκλωμα οικονομικής απάτης«sextortion» μέσω διαδικτύου
Τσιόδρας: Εχουμε τη δυνατότητα να ανιχνεύσουμε τον κοροναϊό στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, «ο ΕΟΔΥ και οι ελληνικές Αρχές παρακολουθούμε προσεκτικά τα συμπεράσματα που εξάγει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα να ανιχνεύσουμε τον κοροναϊό στην πατρίδα μας. Επιπλέον, στην Ελλάδα έχουμε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε ό,τι αφορά τον κοροναϊό καθώς δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από την Κίνα, όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, με την Αγγλία, την Ιταλία και τη Γαλλία».
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη περίοδος ξεσπάσματος του κοροναϊού θεωρείται ως η χειρότερη χρονική συγκυρία, καθώς οι Κινέζοι γιορτάζουν το νέο έτος, βάσει του κινεζικού ημερολογίου. Αναφορικά με την επικινδυνότητα του κοροναϊού, ο Σωτήρης Τσιόδρας τονίζει ότι «δεν θεωρώ ότι είναι τόσο θανατηφόρος και πως η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι περιορισμένη. Παρά ταύτα, παραμένουμε σε επιφυλακή».
Σύμφωνα με πληροφορίες , στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν έχουν δοθεί μέχρι στιγμής ειδικές οδηγίες για τον κοροναϊό, καθώς αναμένουν, τυχόν, συστάσεις του ΕΟΔΥ.
[newsbox style=”nb6″ display=”category” cat=”102″ number_of_posts=”6″ sub_categories=”no” show_more=”no” post_type=”post”]













