30.4 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Κοινωνικός Τουρισμός ’23 – Για πόσο θα ανοίξει σήμερα η πλατφόρμα

Must read

Σήμερα, 9 Ιουνίου, στις 17:00 θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων 2023-2024 της ΔΥΠΑ.

Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 23:59.

Το πρόγραμμα, που θα ξεκινήσει ένα μήνα νωρίτερα από το συνηθισμένο, την 1η Ιουλίου, αφορά σε 300.000 επιταγές με προϋπολογισμό 35 εκατομμύρια ευρώ. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου, οι διανυκτερεύσεις μπορούν να φτάσουν έως 10, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις.

Οι επιδοτήσεις για τις τιμές παραμένουν αυξημένες κατά 20% κατά τον μήνα αιχμής τον Αύγουστο, όπως και πέρυσι. Επιπλέον, για πρώτη φορά αυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (από 26.04.2024 έως 12.05.2024). Αυτή η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, υπάρχει επιδότηση και για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Οι δικαιούχοι έχουν το δικαίωμα να λάβουν επιδότηση 25% για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ οι πολυτέκνοι λαμβάνουν 20%. Για τα άτομα με αναπηρία, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια παρέχονται δωρεάν.

Στο φετινό πρόγραμμα, υπάρχει διεύρυνση των δικαιούχων και ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων. Προβλέπεται μοριοδότηση για άτομα με αναπηρία και μονογονείς.

Οι δικαιούχοι περιλαμβάνουν:

  • Εργαζόμενους με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
  • Άνεργους με συνεχές χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
  • Ασφαλισμένους στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ κατά το διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα των δικαιούχων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ, εκτός από τους μακροχρόνια ανέργους. Για τους μακροχρόνια ανέργους, οι άγαμοι δεν πρέπει να έχουν εισόδημα πάνω από 16.000 ευρώ, οι παντρεμένοι έως 24.000 ευρώ, με πρόσθετη αύξηση 3.000 ευρώ ανά τέκνο. Οι μονογονείς δεν πρέπει να έχουν εισόδημα πάνω από 27.000 ευρώ, με πρόσθετη αύξηση 3.000 ευρώ ανά τέκνο μετά το πρώτο.

Όσοι επιδοτούνται μέσω προγράμματος κοινωνικού τουρισμού δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε άλλο πρόγραμμα για την ίδια περίοδο.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή και τη μοριοδότηση των δικαιούχων ζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε περιπτώσεις που δεν είναι εφικτή η αυτεπάγγελτη αναζήτηση των δικαιολογητικών, αυτά πρέπει να προσκομίζονται μαζί με την αίτηση.

Τα βήματα για την υποβολή αίτησης είναι τα εξής:

  1. Οι δικαιούχοι επιλέγουν εάν θα συμμετάσχουν ως εργαζόμενοι ή ως άνεργοι.
  2. Οι δικαιούχοι δηλώνουν τα στοιχεία της οικογενειακής τους κατάστασης. Σε περίπτωση που είναι παντρεμένοι ή σε σύμφωνο συμβίωσης, πρέπει να παρέχουν τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του/της συζύγου τους.
  3. Οι μονογονείς δικαιούχοι προσδιορίζουν την ημερομηνία απόκτησης αυτής της ιδιότητας για την ενταξή τους σε εισοδηματική κλίμακα ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια.
  4. Οι δικαιούχοι δηλώνουν εάν ανήκουν στην κατηγορία ΑμεΑ.
  5. Οι δικαιούχοι επιλέγουν το πεδίο “ΠΡΟΣΘΗΚΗ” για να δηλώσουν όλα τα μέλη της οικογένειάς τους – αν υπάρχουν – είτε για μοριοδότηση είτε για την έκδοση επιταγής. Για κάθε επιπλέον μέλος, επιλέγουν ξανά το πεδίο “ΠΡΟΣΘΗΚΗ”.

Νεκρός άνδρας σε πυρκαγιά στο κέντρο της Αθήνας

Το Ozempic της… φύσης: Μπορεί το συμπλήρωμα της βερβερίνης να βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Σε ποιες περιοχές της Αττικής θα γίνουν διακοπές ρεύματος σήμερα (9/6)

Έμφραγμα: Ο Νο1 παράγοντας που αποκαλύπτει πόσο κινδυνεύει η καρδιά μας

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα