Καθηγητής Μικροβιολογίας για τον κορωνοϊό: Όσο πιο αργά έρθει τόσο καλύτερα για την Ελλάδα

Must read

«Από τη στιγμή που θα έχουμε εστίες εγχώριας μετάδοσης σε διάφορα σημεία του πλανήτη μπαίνουμε σε συνθήκες που καταλήγουν σε πανδημία» είπε στον ΘΕΜΑ 104,6

 

Στη δυναμική του κορωνοϊού αναφέρθηκε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής.

«Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να λάβουμε μέτρα για να περιορίσουμε πιθανότητες εγχώριας διασποράς στη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, «όσο πιο αργά έρθει ο ιός τόσο το καλύτερο για τη χώρα για να προετοιμαστούν τα νοσοκομεία και να απομακρυνθούμε από την έξαρση της γρίπης».

 

 

Κορονοϊός: Τι πρέπει να γνωρίζουμε – Πώς μεταδίδεται και πόσο επικίνδυνος είναι

 

 

Ο καθηγητής εξήγησε, ακόμα, ότι «υπάρχουν ασυμπτωματικοί ασθενείς που έχουν ιικό φορτίο και μπορεί να το μεταδώσουν ενώ ιικό φορτίο ανιχνεύεται και στην ανάρρωση και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μεταδοθεί και σε αυτή τη φάση».

Βάσει των επιδημιολογικών στοιχείων η θνητότητα ανεβαίνει με τη δεκαετία καθώς, όπως παρατήρησε ο κ. Τσακρής «οι ηλικιωμένοι και με χρόνια νοσήματα είναι τα περισσότερα θύματα, αντίθετα στα παιδιά οι λοιμώξεις είναι σπάνιες».

Ερωτηθείς αν είναι κοντά η πανδημία ο καθηγητής Μικροβιολογίας απάντησε ότι «από τη στιγμή που θα έχουμε εστίες εγχώριας μετάδοσης σε διάφορα σημεία του πλανήτη μπαίνουμε σε συνθήκες που καταλήγουν σε πανδημία».

Για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ο κ. Τσακρής είπε, τέλος, ότι «θα πρέπει να υπάρχει συστηματικός έλεγχος στα αεροδρόμια, να υπάρχει ενημέρωση ώστε να γίνει έγκαιρη ιχνηλάτηση δευτερογενών κρουσμάτων. Άλλα μέτρα όπως η θερμομέτρηση δεν μπορεί να αποδώσει γιατί κάποιος μπορεί να έχει ήπια συμπτώματα ή χαμηλό πυρετό».

 

 

https://soundcloud.com/info-info-267039242/20200224a


Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα