Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε σπείρα που είχε διαπράξει κλοπές σε πολλά σπίτια της Αττικής!

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας (19.04.2021) συνελήφθησαν στην Ομόνοια και την Καλλιθέα τρεις αλλοδαποί άνδρες 32, 37 και 46 ετών και μία 24χρονη αλλοδαπή, που αποτελούσαν μέλη της σπείρας.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι από τον περασμένο Φεβρουάριο είχα φτιάξει σπείρα που διέπραττε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν τρία πολυτελή και μεγάλης ιπποδύναμης αυτοκίνητα και πήγαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν το σπίτι που ήθελαν να διαρρήξουν.

Μόλις εντόπιζαν το σπίτι που ήθελαν να ληστέψουν, έκαναν έρευνα για να βεβαιωθούν ότι έλειπαν οι ένοικοι και όταν έβρισκαν την κατάλληλη ευκαιρία με χρησιμοποιώντας διαρρηκτικά εργαλεία, παραβίαζαν τις κλειδαριές, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κυρίως χρηματικά ποσά, κοσμήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας.

Στα σπίτια τους βρέθηκαν πλήθος κλειδαριών, διαφορετικών ειδών κλειδιών και διαρρηκτικών εργαλείων που βρέθηκαν στις κατοικίες τους πράγμα που δείχνει ότι είχαν μεγάλη δεξιότητα στη διάρρηξη των κλειδαριών, χωρίς μάλιστα να αφήνουν ίχνη παραβίασης.

Μέρος των κοσμημάτων και χρυσαφικών που έκλεβαν τα μέλη της σπείρας τα έδιναν ενεχυροδανειστήρια και με αυτό τον τρόπο αποκόμιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Το ηγετικό μέλος της σπείρας μάλιστα για να μην αφήνει ίχνη κατά τις διαρρήξεις που έκανε είχε προκαλέσει αλλοιώσεις-παραποιήσεις σε αποτυπώματα δακτύλων των χεριών του καθώς και της παλάμης.

Κατά την έρευνα της αστυνομίας κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών, γυαλιών ηλίου, τσαντών, κινητών τηλεφώνων, διαρρηκτικών εργαλείων, κλειδαριών, πακέτων σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, αποδείξεις μεταφοράς χρηματικών ποσών και συναλλαγών με ενεχυροδανειστήρια, αεροβόλο πιστόλι, τρία στιλέτα, 334 ναρκωτικά δισκία, υγρή μεθαδόνη βάρους 63,7 γραμμαρίων, μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 435 ευρώ.

Παράλληλα εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπών από διάφορα σπίτια με την αξία των κλοπιμαίων να αγγίζει το ποσό των 200.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση των διαρρήξεων που έχουν κάνει συνεχίζονται.