36.1 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Χοιρινές μπριζόλες με σος μελιού και σκόρδο

Must read

Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες με ή χωρίς κόκαλα
1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 φλ. τσαγιού μέλι
1/4 φλ. τσαγιού νερό (ή ζωμό κοτόπουλου)
2 κ. σ. ξύδι από κρασί ρυζιού (ή μηλόξυδο ή οποιοδήποτε λευκό ξύδι)
Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση

Βήμα 1
Καρυκεύστε τις μπριζόλες με αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου λίγο πριν το ψήσιμο.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Σοτάρετε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν (περίπου 4- 5 λεπτά από κάθε πλευρά). Μεταφέρετε τις μπριζόλες σε ένα πιάτο και αφήστε τις στην άκρη.
Βήμα 3
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Λιώστε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι, ξύνοντας τυχόν μαυρισμένα κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού. Σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να αρωματιστεί (περίπου 30 δευτερόλεπτα) και προσθέστε το μέλι, το νερό και το ξύδι.
Βήμα 4
Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί και να πήξει ελαφρώς (περίπου 3- 4 λεπτά), ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Βήμα 5
Προσθέστε τις μπριζόλες πίσω στο τηγάνι, περιχύστε με τη σάλτσα και ψήστε στο γκριλ για 1- 2 λεπτά ή μέχρι οι άκρες τους να είναι ελαφρώς απανθρακωμένες.
Βήμα 6
Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε με λαχανικά, ρύζι, ζυμαρικά ή με σαλάτα.

newsbeast.gr

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

Πρόσφατα Νέα