20.6 C
Athens
Πέμπτη, 16 Απριλίου, 2026

Άσχημα νέα, εντοπίστηκε μετάλλαξη με αυξημένη αντοχή στα αντισώματα

Must read

Μια νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, με αυξημένη αντοχή στα αντισώματα εντοπίστηκε σε γηροκομείο στο Κεντάκι των ΗΠΑ και έχει ήδη μολύνει 45 ηλικιωμένους και εργαζόμενους.

Το στέλεχος που προέρχεται από την Ιαπωνία είναι γνωστό ως R.1 και περιέχει επικίνδυνες μεταλλάξεις που προσβάλει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μοιράζεται μια μετάλλαξη της ίδιας πρωτεϊνικής ακίδας, η οποία έχει εντοπιστεί σε εξαιρετικά μολυσματικές παραλλαγές που προέρχονται από τη Βραζιλία, τη Βρετανία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική.

Ο Δρ William Haseltine, ειδικός στις λοιμώδεις νόσους, έγραψε στο Forbes:

«Το R.1 είναι μια παραλλαγή που πρέπει να παρακολουθήσουμε. Έχει εδραιώσει μια βάση τόσο στην Ιαπωνία όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες ».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα