Απρίλιος: Ο μήνας της Ποίησης για τους Έλληνες Λογοτέχνες της Αμερικής

Must read

Ο Απρίλιος, παγκοσμίως αναγνωρισμένος ως ο Μήνας της Ποίησης, βρίσκει την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών Αμερικής να οργανώνει μια σπουδαία πολιτιστική εκδήλωση, αποκλειστικά αφιερωμένη στην ποίηση και στους δημιουργούς της ελληνικής διασποράς. Σε κοινή διοργάνωση με το Hellenic American Project, η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια ουσιαστική προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης της πνευματικής παραγωγής των Ελλήνων λογοτεχνών που διαπρέπουν στην Αμερική, διατηρώντας ζωντανή την ελληνική γλώσσα και σκέψη. Η τελετή προγραμματίζεται για την Πέμπτη 30 Απριλίου, στις 7:00 το απόγευμα, γεγονός που προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει σε μια βραδιά αφιερωμένη στην τέχνη του στίχου. Η φιλόξενη αγκαλιά του Συλλόγου Κεφαλληνίων «Ο Κέφαλος» θα ανοίξει τις πύλες της για αυτήν την ξεχωριστή βραδιά, προσφέροντας ένα περιβάλλον ζεστό και οικείο, ιδανικό για την αποδοχή και την ανάδειξη του ποιητικού λόγου.

Ο Σύλλογος, με τη διαχρονική του στήριξη σε πολιτιστικές πρωτοβουλίες, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον ρόλο του ως πυλώνας της ελληνικής κοινότητας στην Αμερική. Η επιλογή αυτής της ημέρας και του χώρου δεν είναι τυχαία, αλλά σηματοδοτεί την ουσιαστική σύνδεση των δημιουργών με τις ρίζες τους και με την παράδοση της αφηγηματικής τέχνης, η οποία αντηχεί εδώ και αιώνες στην πατρίδα και έχει ταξιδέψει για να ξαναβρεί γόνιμο έδαφος στη νέα ήπειρο Η εκδήλωση υπόσχεται να είναι μια γιορτή της ελληνικής γλώσσας και της ποίησης, όπου θα δοθεί η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να απολαύσουν απαγγελίες, να γνωρίσουν νέους ή καταξιωμένους ποιητές της ομογένειας, και να συνομιλήσουν μαζί τους, δημιουργώντας έτσι ένα αμφίδρομο δίαυλο επικοινωνίας και έμπνευσης. Η συμμετοχή του κοινού είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη, καθώς η παρουσία του ενισχύει την αξία της δράσης και υπογραμμίζει τη σημασία της διατήρησης της πολιτιστικής ταυτότητας μακριά από τα πάτρια εδάφη.

Η προσπάθεια αυτή, μέσω της ποίησης, επιχειρεί να ενώσει τις γενιές και να μεταδώσει την αγάπη για τη γραφή και την έκφραση. Η επιθυμία είναι η ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των Ελλήνων μεταναστών, οι οποίοι, παρά τις αποστάσεις, συνεχίζουν να διατηρούν ζωντανή και δραστήρια την ελληνική λογοτεχνική σκηνή. Η ποίηση, ως μια παγκόσμια γλώσσα ψυχής, διευκολύνει την κατανόηση και την προσέγγιση, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα ισχυρό μέσο έκφρασης συναισθημάτων, σκέψεων και εμπειριών. Η συμμετοχή στο τέλος Απριλίου σε αυτήν την εκδήλωση, αποτελεί μια ευκαιρία να γιορτάσουμε όλοι μαζί την ομορφιά του ποιητικού λόγου και τη συμβολή των Ελλήνων λογοτεχνών της Αμερικής στον παγκόσμιο πολιτιστικό διάλογο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε Instagram, Facebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

Πρόσφατα Νέα