Εκτακτο «Βόμβα» ελπίδας από Μπάιντεν – Οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της άρσης των πατεντών για τα εμβόλια

Must read

Κορονοϊός – ΗΠΑ: Κατάρηγηση της πατέντας του εμβολίου ζητά η κυβέρνηση Μπάιντεν

Πολύ σημαντική ανακοίνωση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, που μπορεί να αλλάξει την πανδημία του κορονοϊού – Ζητά την κατάρηγηση της πατέντας του εμβολίου

 

Με επίσημη ανακοίνωση της η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζητά την κατάργηση της πατέντας, με την οποία οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες έχουν κατοχυρώσει την τεχνογνωσία τους για το εμβόλιο κατά του κορονοϊο.

«Αυτοί οι εξαιρετικοί χρόνοι και περιστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την παραίτηση από την προστασία IP από τα εμβόλια COVID-19 για να βοηθήσουν στον τερματισμό της πανδημίας και θα συμμετάσχουμε ενεργά στις διαπραγματεύσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) για να γίνει αυτό» αναφέρει χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν, Κάθριν Τάι.

Αν γίνει αυτό θα μπορούν να παρασκευάζουν το εμβόλιο όλοι όσοι διαθέτουν την τεχνική δυνατότητα, σε πολύ χαμηλότερη τιμή, ώστε να το λάβουν και χώρες χωρίς μεγάλη οικονομική δυνατότητα. Ετσι οι φαρμακοβιομηχανίες θα πρέπει να παραιτηθούν από τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στα φάρμακα που ανακάλυψαν, γεγονός απαραίτητο για την καταπολέμηση της παρούσας πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα