Για την αύξηση των εισαγόμενων κρουσμάτων και νέα μέτρα στα σύνορα μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γενετικής, Μανώλης Δερμιτζάκης.
Όπως εξήγησε το σύστημα των τεστ που χρησιμοποιείται μέχρι στιγμής είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο και δεν μπορεί να κάνει τα τεστ γρήγορα.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα rpnp.gr πρόκειται για 49χρονο οδηγό ταξί,ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του και ακολουθεί την φαρμακευτική αγωγή που του έχουν δώσει οι γιατροί.Επίσης,υποστηρίζει ότι τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας του είναι αρνητικά στον κορονοιό.
Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου σε ανακοίνωσή στην ιστοσελίδα του, αναφέρει πως ο ασθενής, κάτοικος Ραφήνας, εισήχθη στο κέντρο Υγείας και μετά τους απαιτούμενους ελέγχους, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
«Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου μόλις ενημερώθηκε από το Κέντρο Υγείας Ραφήνας για την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος covid 19 και κλήθηκε να προβεί στην απαραίτητη και προβλεπόμενη από τα σχετικά πρωτόκολλα απολύμανση του χώρου.
Πρόκειται για ασθενή, κάτοικο Ραφήνας, που εισήχθη στο κέντρο Υγείας και μετά τους απαιτούμενους ελέγχους μεταφέρθηκε αμέσως σε κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.
Ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προχωρούν ήδη στην ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς για την άμεση λήψη μέτρων αποφυγής τυχόν διασποράς.
Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου από την πρώτη στιγμή αυτής της υγειονομικής δοκιμασίας για όλους μας , επέλεξε το δρόμο της υπευθυνότητας, της αλήθειας και της άμεσης ενημέρωσης των συμπολιτών μας. Δεν υπάρχει λόγος πανικού, από ένα μεμονωμένο ελπίζουμε περιστατικό.
Συνεχίζουμε να τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα και τους κανόνες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας. Τηρούμε σχολαστικά τους όρους προσωπικής υγιεινής. Απολυμαίνουμε τα χέρια μας μετά από κάθε έξοδο ή κοινωνική επαφή. Φοράμε μάσκα όπου αυτό προβλέπεται. Προστατεύουμε πρόσωπα «ευαίσθητων» υγειονομικά ομάδων στον περίγυρό μας. Κρατάμε τις κοινωνικές αποστάσεις.
Συστήνουμε στους συμπολίτες μας, πέραν της τήρησης των παραπάνω κανόνων , να περιορίσουμε τις κοινωνικές επαφές και δραστηριότητες μας για τις επόμενες μέρες , μέχρι την ολοκλήρωση των ιχνηλατήσεων και την πληρέστερη δυνατή εικόνα».
«Από τη στιγμή που έρχονται όλοι με τεστ δεν χρειάζεται να κλείσουν τα σύνορα», εκτίμησε ο καθηγητής.
Στα βόρεια σύνορα, στον Προμαχώνα, τα εισαγόμενα κρούσματα είναι περισσότερα από ό,τι υπολόγιζαν οι ειδικοί, όπως είπε.
Για την πιθανότητα να υπάρξει δεύτερο κύμα του κορωνοϊού μέσα στον Αύγουστο είπε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα έχουμε δεύτερο κύμα μέσα στον Αύγουστο. Υπάρχει όμως ο φόβος.»
Για όσους εισέρχονται στην χώρα ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε ότι η οδηγία για τους τουρίστες είναι να μην κυκλοφορούν μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ. Ο τουρίστας «θα πρέπει να φτάσει στον τελικό του προορισμό και να αυτοαπομονωθεί».
Κρίσιμο 48ωρο
Σε μία κρίσιμη καμπή βρίσκεται -και πάλι- η χώρα μας, αναφορικά με την εξέλιξη της επιδημίας κορωνοϊού, καθώς πριν απο έντεκα ημέρες εισήλθε δυναμικά και με πολλές προδιαγραφές ασφαλείας στο πεδίο του τουρισμού, πλην όμως η ροή των εισαγόμενων θετικών κρουσμάτων κορονοϊού, κυρίως από τις βαλκανικές χώρες αυξήθηκε με τέτοια ένταση που οδήγησε σε επαναχάραξη της πορείας και σε αυστηρότερα μέτρα για την είσοδο των τουριστών.
Ωστόσο, κρίσιμο είναι το επόμενο 48ωρο και όσον αφορά στο δεύτερο μέτωπο, εντός της χώρας, με τη διασπορά των κρουσμάτων. Εκτός από τα εισαγόμενα περιστατικά της λοίμωξης Covid-19, αύξηση παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα και στα εγχώρια. Από τα 326 περιστατικά κορωνοϊού, τα 131 είναι εγχώρια. Τα περισσότερα εντοπίζονται στη Θράκη, με την Ξάνθη να κρατά τα αρνητικά πρωτεία στα θετικά κρούσματα του ιού. Συρροές κρουσμάτων εντοπίζονται και στην Καστορρια και στη Λάρισα.
Νέα εισαγόμενα κρούσματα: Θετικοί επτά τουρίστες στην Εύβοια
Την ίδια ώρα, συναγερμός σήμανε στη βόρεια Εύβοια μετά από τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας που έγινε σε Σέρβους τουρίστες, στο Πευκί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, επτά από τα σαράντα πέντε δείγματα που ελήφθησαν στο Πευκί από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.
Από την Πολιτική Προστασία και τον υπεύθυνο Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα, αναμένεται η απόφαση για τη διαχείριση των περιστατικών.
Επίσης, αναμένονται ενέργειες και για τη συνέχιση της ιχνηλάτησης στο Πευκί και την ευρύτερη περιοχή που διέμεναν και κινήθηκαν οι Σέρβοι τουρίστες.
Κορονοϊός Ελλάδα: Επιβεβαιώθηκαν κρούσματα σε μεγάλη εταιρεία
Κορονοϊός: Plan B του Μαξίμου στο ενδεχόμενο ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων
Ηχούν… καμπάνες για τον κορονοϊό! Αυτά τα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση, κρίσιμο το Σαββατοκύριακο
Διαβάστε επίσης:
Λίστα Πέτσα: «Πρωταθλητής» ο όμιλος ΣΚΑΪ – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ
Η λίστα με τα ΜΜΕ που πήραν χρήματα για το «Μένουμε Σπίτι»
Η Ιωάννα Τούνη …”γυμνή” στο instagram…
Διαβάστε περισσότερα :
- “Αύξηση κρουσμάτων με το άνοιγμα των συνόρων” – Πότε αναμένεται το δεύτερο κύμα κορονοϊού στη χώρα μας
- Η τηλεοπτική εκπομπή που έκανε 0,0% τηλεθέαση
- Αυτά είναι τα προγράμματα που «τρέχουν» για περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας
- Δείτε που υποβάλλονται οι δηλώσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», από Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020.
- Επισκέπτης ονείρου…
- Εντυπωσιακό timelapse με τις καταιγίδες στην Αττική τη Δευτέρα













