17.4 C
Athens
Τετάρτη, 22 Απριλίου, 2026

ΔΕΔΔΗΕ: Τι αλλάζει στη μέτρηση κατανάλωσης ρεύματος

Must read

Νέα μέθοδο μέτρησης της κατανάλωσης ρεύματος με αξιοποίηση ψηφιακών μέσων θέτει σε εφαρμογή ο ΔΕΔΔΗΕ με στόχο να υλοποιηθεί σταδιακά σε όλη τη χώρα έως το τέλος του έτους προκειμένου -εκτός από την καταμέτρηση- να επιταχυνθούν και οι διαδικασίες αποκοπών/επανασυνδέσεων.

 

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι εργαζόμενοι στην καταμέτρηση θα εφοδιαστούν με κινητές συσκευές (tablets) στις οποίες, σε ειδική εφαρμογή, θα καταχωρίζουν την ένδειξη κατανάλωσης του μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας η οποία θα καταχωρίζεται αυτόματα στα συστήματα του ΔΕΔΔΗΕ.

«Ο νέος σύγχρονος τρόπος καταμέτρησης, διαχείρισης αποκοπών και επαναφορών, βελτιώνει άμεσα το χρόνο υλοποίησης των αιτημάτων και το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες αλλά και τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Η νέα λύση περιλαμβάνει μέτρηση με σύγχρονες mobile συσκευές, ενσωματώνοντας όλα τα πλεονεκτήματα που παρέχει η νέα τεχνολογία (πιστοποιημένη επίσκεψη, λήψη συντεταγμένων, φωτογραφιών κ.λπ.), αυτοματοποιώντας όλη τη διαδικασία», αναφέρει ο Διαχειριστής σε σχετική ανακοίνωση.

Το σύστημα ψηφιοποίησης των εργασιών καταμέτρησης παρουσίασαν ο διευθύνων σύμβουλος Αναστάσιος Μάνος και ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου Ηρακλής Μενεγάτος, στον πρόεδρο της ΡΑΕ Νίκο Μπουλαξή, δύο μέλη της ολομέλειας (Σ. Αναγνωστόπουλο και Θ. Ζερβό) και σε στελέχη της Αρχής, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ κάνει λόγο για έργο-σταθμό για τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίησή του, καθώς αναβαθμίζονται ριζικά οι εργασίες καταμέτρησης ενώ επισημαίνει ακόμη ότι η σταδιακή εφαρμογή του νέου σύγχρονου τρόπου καταμέτρησης, θα εξαλείψει τα όποια προβλήματα μπορεί να προκύπτουν από καθυστερήσεις στη λήψη των ενδείξεων του μετρητή.

Tη νέα λύση θα παρουσιάσει άμεσα η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ και στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο θα εφαρμοστεί στο 80% των περιοχών και μέχρι τα τέλη του έτους πανελλαδικά.

Στην ουσία με αυτόν τον τρόπο ο ΔΕΔΔΗΕ βάζει τη μέτρηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην ψηφιακή εποχή και εκτός από την καταμέτρηση αναμένεται να επιταχυνθούν και οι διαδικασίες αποκοπών – επανασυνδέσεων. Κάτι το οποίο θα υλοποιηθεί όταν επιτευχθεί και ο στόχος για την επέκταση του νέου τρόπου μέτρησης σε ολόκληρη τη χώρα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα