Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό ινσιτιτούτο ο σεισμός είχε ένταση 6 Ρίχτερ και το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά της Κρήτης
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9:23 το πρωί βορειοδυτικά της Κρήτης.
Το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο ανακοίνωσε μέγεθος 6 Ρίχτερ για τον σεισμό.
Το επίκεντρο εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο 74χλμ. δυτικά των Χανίων.
Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αθήνα αλλά και την Πελοπόννησο.
Η πρώτη εκτίμηση μιλά για εστιακό βάθος 56χλμ.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες για ζημιές. Ο δήμαρχος Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης, δήλωσε πριν από λίγο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι με τα έως τώρα δεδομένα, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές και πως ήδη ξεκίνησαν οι έλεγχοι.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας κ. Ευ. Λέκκας ανέφερε ότι ο σεισμός είχε μεγάλο εστιακό βάθος, γεγονός καθησυχαστικό σε ό,τι αφορά τη μετασεισμική ακολουθία.
Δείτε χάρτη με το επίκεντρο του σεισμού:










