Για μια μαγειρίτσα ... Η Βέφα Αλεξιάδου πάει στα δικαστήρια με δημοσιογράφο
Για μια μαγειρίτσα ... Η Βέφα Αλεξιάδου πάει στα δικαστήρια με δημοσιογράφο

Μία δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε από το 2019 συνεχίζεται με νέα επεισόδια ανάμεσα στην τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής, κα Βέφα Αλεξιάδου και τον δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη εστιατορίου Κωνσταντίνο Μιναρετζή.

Η διαμάχη ξεκίνησε με αφορμή μία μαγειρίτσα κοτόπουλου που ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου της Θεσσαλονίκης σέρβιρε στο μαγαζί του με τη σημείωση ότι είναι η αυθεντική συνταγή μαγειρίτσας με κοτόπουλο της Βέφας Αλςξιάδου.

Μάλιστα στις 6 Απριλίου του 2019 η Βέφα Αλεξιάδου κατέθεσε αγωγή κατά του Κωνσταντίνου Μιναρετζή και ανέφερε ότι στο εστιατόριο «Κότα Κότα» είχε αναρτήσει και τη φωτογραφία της στην είσοδο του εστιατορίου, ενώ παράλληλα είχε τυπώσει και μοίραζε φυλλάδια με τη φωτογραφία της, διαφημίζοντας εκείνο το Πάσχα τη «μαγειρίτσα της Βέφας».

Η αγωγή της κας Αλεξιάδου ζητούσε το ποσό των 60.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη καθώς και την απαγόρευση να χρησιμοποιεί στο εξής το όνομά της στη μαγειρίτσα με κοτόπουλο που σέρβιρε στο κατάστημά του.

Στις 27 Νοεμβρίου 2020, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης θεώρησε την αγωγή της Βέφας Αλεξιάδου ως «μη ασκηθείσα». Η κα Αλεξιάδου δικάστηκε ερήμην της, αφού δεν εμφανίστηκε ποτέ στη δικαστική αίθουσα.

Το σίριαλ όμως δεν τελειώνει εδώ αφού σύμφωνα με την εφημερίδα ON Time τις 22 Ιουλίου 2021 ο Κωνσταντίνος Μιναρετζής κατέθεσε αγωγή κατά της Βέφας Αλεξιάδου ζητώντας 50.000 ευρώ ως αποζημίωση. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι μετά τον σάλο που έγινε με την αγωγή της Βέφας Αλεξιάδου, η επιχείρησή του έπεσε οικονομικά έξω και αναγκάστηκε να την κλείσει.