Είναι στιγμές που δεν είμαστε τόσο δυνατοί όσο άλλοτε. Δεν μπορούμε να είμαστε πάντα δυνατοί εξάλλου. Εκείνες λοιπόν τις στιγμές το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια αγκαλιά να χωθούμε μέσα. Έναν άνθρωπο να μας πει «είμαι εδώ για σένα».

Της Θεοδοσίας Κυριάκου

Η καθημερινότητα μας έχει πολύ γρήγορους ρυθμούς. Υποχρεώσεις στη δουλειά, το σπίτι και εμείς  είμαστε σε μια συνεχή μα και άνιση μάχη με τον χρόνο. Για να μπορούμε λοιπόν να ανταπεξέλθουμε σε όλα αυτά,  φοράμε πολλές φορές τον μανδύα του ατρόμητου υπερήρωα μέσα από τον οποίο αντλούμε δυνάμεις για να κερδίζουμε τις μικρές μα και μεγάλες μάχες που δίνουμε καθημερινά.

Οι γύρω μας δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν ούτε στιγμή πως κάτω από τον μανδύα του υπερήρωα υπάρχει ένας άνθρωπος που  χρειάζεται να νιώσει πως υπάρχει κάποιος εκεί για τα δύσκολα, για τις στιγμές που δεν νιώθει τόσο δυνατός. Δεν είναι πως αναμένει να δώσει κάποιος άλλος τις μάχες του γι’ αυτόν αλλά όλοι μας χρειαζόμαστε κάποτε την ζεστασιά μιας αγκαλιάς. Μιας αγκαλιάς γεμάτη αγάπη.

Η αγάπη υπάρχει σε διάφορες μορφές. Ακόμη και αν δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε την ύπαρξη ενός συντρόφου στη ζωή κάποιου, μπορούμε παρόλα αυτά να ακούσουμε και να κατευνάσουμε τις ανησυχίες του.

Κοίτα λοιπόν τους ανθρώπους γύρω σου με μια πιο προσεκτική ματιά. Ίσως ένας δικός σου άνθρωπος να έχει ανάγκη να σ’ ακούσει να λες  «είμαι εδώ για σένα». Ίσως σε εκπλήξει το γεγονός ότι αυτός που σε έχει περισσότερο ανάγκη είναι ο άνθρωπος που έχει σταθεί δυνατός σαν βράχος για όλους  χωρίς να αναμένει αντάλλαγμα. Σε αυτόν λοιπόν τον άνθρωπο δώσε μια τρυφερή αγκαλιά: φιλική, αδερφική, ερωτική. Η αγκαλιά έχει τη μαγική υπερδύναμη να αφοπλίζει τους πάντες και να θεραπεύει κάθε πόνο.

Και αν πάλι έχεις εσύ ανάγκη την αγκαλιά αλλά  έχεις χτίσει για σένα την εικόνα του υπερήρωα, τότε μίλα.  Ζήτα λοιπόν αυτό που χρειάζεσαι: «θα μου δώσεις μια αγκαλιά;»

Ακολουθήστε την Θεοδοσία Κυριάκου

Facebook page https://www.facebook.com/theodosia.kyriakou.page

Instagram https://www.instagram.com/theodosiakyriakou/

 

Recent Posts

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τις 800.000 ευρώ

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Τζόκερ της 7ης Δεκεμβρίου 2023. Οι τυχεροί αριθμοί που ανέδειξε η κληρωτίδα της αποψινής κλήρωσης είναι…

13 λεπτά ago

Κίνδυνος για την υγεία – Τα 5 τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται εντός μιας ημέρας

Υπάρχουν πέντε τρόφιμα που πρέπει να καταναλωθούν εντός μίας ημέρας για να αποφευχθεί ο κίνδυνος…

7 ώρες ago

Νέο αρνητικό ρεκόρ για την Ελλάδα – Στην 6η θέση παγκοσμίως στη γήρανση πληθυσμού

Η δημογραφική κατάσταση της Ελλάδας αποκαλύπτει μια ανησυχητική τάση γήρανσης του πληθυσμού. Στατιστικά, η χώρα…

10 ώρες ago

Μια ακόμα νέα Πρέσβειρα Καλής Θέλησης & Εθελοντισμού της HELPHELLAS στην Αμερική!

"Είναι χαρά και τιμή μου να στηρίξω ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως & Εθελοντισμού την προσπάθεια…

11 ώρες ago

ΕΦΕΤ – Ανακαλείται πασίγνωστη παιδική σοκολάτα από τα σούπερ μάρκετ!

Ο ΕΦΕΤ, σε μια έκτακτη ανακοίνωση, ανακάλεσε πασίγνωστα σοκολατένια αυγά από την αγορά. Κατά τη…

12 ώρες ago

Άστατος ο καιρός σήμερα σε όλη την Ελλάδα

Σήμερα, ο καιρός σε όλη την Ελλάδα θα είναι άστατος με τις ακόλουθες καιρικές συνθήκες:…

14 ώρες ago