ΓΟΝΕΙΣ-ΠΑΙΔΙ

Σπουδές στην Κύπρο: Τι ισχύει για τα Πανεπιστήμια και την αναγνώριση πτυχίων

Σπουδές στην Κύπρο: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις σπουδές στα δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου. Τα θετικά σημεία και η αναγνώριση των πτυχίων.

Με δεδομένο το τεράστιο ενδιαφέρον των Ελλήνων για τις σπουδές στην Κύπρο, τα πανεπιστήμια του νησιού έρχονται στην Ελλάδα προκειμένου να παρουσιάσουν τα τμήμα τους και το ακαδημαϊκό τους περιεχόμενο σε τρεις εκθέσεις Κυπριακών Πανεπιστημίων σε Αθήνα, Ηράκλειο & Χανιά 4, 5 & 8 Απριλίου 2023.

Σπουδές στην Κύπρο: Τι ισχύει για τα Πανεπιστήμια και την αναγνώριση πτυχίων

 

Η διοργάνωση γίνεται από το Εμπορικό Κέντρο της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου. Η συμμετοχή είναι Δωρεάν.

Πρόγραμμα Εκθέσεων

Ηράκλειο: Τρίτη 4 Απριλίου 2023. Ώρες: 16.00-20.00. Ξενοδοχείο MEGARON GDM, Δουκός Μποφώρ 9.
Χανιά: Τετάρτη 5 Απριλίου 2023. Ώρες: 16.00-20.00 Ξενοδοχείο SAMARIA, Κυδωνίας 69.
Αθήνα: Σάββατο, 8 Απριλίου 2023. Ώρες: 10.00-13.00 & 15.00-19.30, Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας (Ξενοφώντος 2α, Σύνταγμα-1ος όροφος).

Απαραίτητη η εγγραφή σας ΕΔΩ.

Ποια πανεπιστήμια συμμετέχουν

Συμμετέχουν τα παρακάτω ΑΕΙ: Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Frederick University. Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. University of Lancashire Cyprus . Uclan Philips University University of Limassol . The Cyprus Institute Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (The Cyprus Institute of Neurology and Genetics).

Εκπρόσωποι των Πανεπιστημίων θα σας ενημερώσουν για τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών, τα δίδακτρα, τη διαμονή, τη συμπλήρωση της αίτησης, τις υποτροφίες και ό,τι άλλο σας ενδιαφέρει. Μαθητές, γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση της Κύπρου από την Ανώτερη Λειτουργό Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Ανώτερης Εκπαίδευσης, Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κα. Πόπη Οικονομίδου ‘Αππιος. Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές Online ΕΔΩ.

Τα θετικά των σπουδών στην Κύπρο

Επιλέγοντας να φοιτήσετε στην Κύπρο θα απολαύσετε τις υπηρεσίες και θα έχετε την υποστήριξη των Πανεπιστημίων σε θέματα:

Στέγασης & σίτισης
Προσωπικού ακαδημαϊκού συμβούλου
Οικονομικής βοήθειας
Συμμετοχής σε ομίλους τέχνης και αθλητισμού
Απόκτησης υποτροφιών
Στήριξης φοιτητών με ειδικές ανάγκες
Ευκαιριών εργοδότησης εντός και εκτός των πανεπιστημίων
Συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών
Αναγνώριση πτυχίων κυπριακών Πανεπιστημίων

Όλα τα πτυχία αναγνωρίζονται από το Ελληνικό κράτος μέσω του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ).Θα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε πάνω από 100 κλάδουν σπουδών , όπως Πληροφορική, Management, Marketing, Χρηματοοικονομικά, Λογιστική, Ναυτιλιακά, Νομική, Πολυτεχνικές Σχολές, Θετικές, Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες, Αρχιτεκτονική, Ιατρική, Φαρμακευτική, Οδοντιατρική κ.α.

Οι σπουδές στα δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου (αλλά και στα ιδιωτικά) εξασφαλίζουν επαγγελματικά δικαιώματα αναγνωρισμένα στην Ελλάδα για τους αποφοίτους των τμημάτων των Πανεπιστημίων. Τα μαθήματα είναι στα Ελληνικά και δεν απαιτείται υποχρεωτικά να γνωρίζει απόφοιτος του λυκείου κάποια ξένη γλώσσα για να εισαχθεί. Αυτοί είναι και οι λόγοι που χιλιάδες Έλληνες δοκιμάζουν κάθε χρόνο την τύχη τους στα πανεπιστήμια της Κύπρου.

Επίσης, κάθε χρόνο η Κυπριακή Κυβέρνηση παραχωρεί σε Ελλαδίτες φοιτητές, επτά (7) υποτροφίες για το Πανεπιστήμιο Κύπρου και έξι (6) υποτροφίες για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ύψους €3.500 περίπου η κάθε µία, µε βάση τη βαθμολογία που επιτυγχάνουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Απαραίτητη προϋπόθεση για ανανέωση της υποτροφίας για το επόμενο έτος, είναι η διατήρηση συνολικού μέσου σταθμικού Μέσου Όρου των προηγούμενων 2 εξαμήνων τουλάχιστον 6.50 (Λίαν Καλώς). Κάθε εξάμηνο, η Κυπριακή Κυβέρνηση προσφέρει επίδομα σίτισης σε όλους τους Έλληνες υπηκόους ή Έλληνες της Διασποράς ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, νοουμένου ότι οι οικογένειές τους διαμένουν στο εξωτερικό και δεν τους έχει παραχωρηθεί υποτροφία από την Κυπριακή Κυβέρνηση. Οι Ελλαδίτες φοιτητές, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το νόμο, δικαιούνται επίδομα σίτισης για όσο διάστημα διαρκούν οι σπουδές τους.

Τα κουπόνια σίτισης ανέρχονται στα 7,00 ευρώ ημερησίως για κάθε εργάσιμη μέρα του ακαδημαϊκού έτους. Σε ότι αφορά το Πανεπιστήμιο Κύπρου, τα κουπόνια παραδίδονται στους δικαιούχους φοιτητές στην αρχή κάθε εξαμήνου από το Γραφείο Φοιτητικής Ζωής. Σε ό,τι αφορά στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, οι δικαιούχοι φοιτητές από Ελλάδα, λαμβάνουν το επίδομα σίτισης σε μορφή εμβάσματος στον προσωπικό τους τραπεζικό λογαριασμό, στο τέλος κάθε εξαμήνου, δηλαδή κάθε Δεκέμβριο και Μάιο.

Recent Posts

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τις 800.000 ευρώ

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Τζόκερ της 7ης Δεκεμβρίου 2023. Οι τυχεροί αριθμοί που ανέδειξε η κληρωτίδα της αποψινής κλήρωσης είναι…

4 ώρες ago

Κίνδυνος για την υγεία – Τα 5 τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται εντός μιας ημέρας

Υπάρχουν πέντε τρόφιμα που πρέπει να καταναλωθούν εντός μίας ημέρας για να αποφευχθεί ο κίνδυνος…

11 ώρες ago

Νέο αρνητικό ρεκόρ για την Ελλάδα – Στην 6η θέση παγκοσμίως στη γήρανση πληθυσμού

Η δημογραφική κατάσταση της Ελλάδας αποκαλύπτει μια ανησυχητική τάση γήρανσης του πληθυσμού. Στατιστικά, η χώρα…

13 ώρες ago

Μια ακόμα νέα Πρέσβειρα Καλής Θέλησης & Εθελοντισμού της HELPHELLAS στην Αμερική!

"Είναι χαρά και τιμή μου να στηρίξω ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως & Εθελοντισμού την προσπάθεια…

15 ώρες ago

ΕΦΕΤ – Ανακαλείται πασίγνωστη παιδική σοκολάτα από τα σούπερ μάρκετ!

Ο ΕΦΕΤ, σε μια έκτακτη ανακοίνωση, ανακάλεσε πασίγνωστα σοκολατένια αυγά από την αγορά. Κατά τη…

16 ώρες ago

Άστατος ο καιρός σήμερα σε όλη την Ελλάδα

Σήμερα, ο καιρός σε όλη την Ελλάδα θα είναι άστατος με τις ακόλουθες καιρικές συνθήκες:…

17 ώρες ago