16.4 C
Athens
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Σχολική τσάντα: Τρόλεϊ, ή πλάτης, ποια να διαλέξω

Must read

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έχει ξεκινήσει με τους μικρούς μαθητές να αναζητούν την ιδανική σχολική τσάντα.

 

Σχολική τσάντα: Τρόλεϊ, ή πλάτης, ποια να διαλέξω
Σχολική τσάντα: Τρόλεϊ, ή πλάτης, ποια να διαλέξω

 

 

Σχολική τσάντα – Τι πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά της

Η επιλογή της σχολικής τσάντας για τα παιδιά είναι μια διαδικασία που την περιμένουν τα παιδια πως και πως . Θέλουν να πάρουν την καλύτερη, την πιο ωραία, αυτή που θα τους κάνει να ξεχωρίζουν από τους συμμαθητές τους.

Για τους γονείς πάλι η διαδικασία δεν είναι καθόλου εύκολη, αφού ψάχνουν μια τσάντα εύχρηστη και ευρύχωρη, κυρίως ανατομική και φυσικά να ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις των παιδιών.

 Τσάντα τρόλεϊ ή πλάτης;

Ποια είναι η κατάλληλη; Η επιλογή της τσάντας θα πρέπει να προσαρμόζεται στον σωματότυπο του κάθε παιδιού και ανάλογα με την ηλικία του.

Γι’ αυτό επιλέξτε μια σχολική τσάντα σε μέγεθος και βάρος που είναι ιδανικό, ώστε να την μεταφέρει μόνο του το παιδί χωρίς να επιβαρύνει τη μέση του.

Ας δούμε τι επιλογές έχουμε :

Τσάντα πλάτης με δύο χερούλια

Οι σχολικές τσάντες πλάτης προτείνονται κυρίως για τους μεγαλύτερους μαθητές που μπορούν να σηκώσουν το βάρος των σχολικών βιβλίων χωρίς να επιβαρύνεται η σπονδυλική τους στήλη.

Επιλέξτε σάκα πλάτης με δύο χερούλια αντί ώμου με ένα χερούλι που φοριέται χιαστή. Το βάρος μοιράζεται πάντα καλύτερα όταν το παιδί φοράει την τσάντα στους δυο ώμους. Η τσάντα Polo, η μοναδική με επίσημη κατοχύρωση σχήματος στο αρμόδιο Υπουργείο και σε σκούρο χρώμα αποτελεί ιδανική επιλογή για τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Επιπλέον οι τσάντες πλάτης θα πρέπει να έχουν χερούλια φαρδιά και με επένδυση βάτας για πιο άνετη εφαρμογή.

Ιδανικό είναι η πλάτη της τσάντας να έχει επένδυση βάτας για να προσφέρει ανατομικότητα, όπως η σχολική τσάντα πλάτης παραλλαγής της Polo

Ιδανικά, επίσης θα πρέπει η τσάντα να έχει αρκετά χωρίσματα και τσέπες. Όχι μόνο για να μπορεί το παιδί να οργανώνει καλύτερα τα πράγματά του αλλά κυρίως γιατί έτσι διασφαλίζεται η καλύτερη κατανομή του βάρους. Η σχολική τσάντα Δημοτικού Graffiti με τρεις ευρύχωρες θήκες και δύο πλαϊνές θήκες είναι ιδανική.

 

Σχολική τσάντα: Τρόλεϊ, ή πλάτης, ποια να διαλέξω
Σχολική τσάντα: Τρόλεϊ, ή πλάτης, ποια να διαλέξω

 

Σχολική τσάντα με ροδάκια για να μπορεί να τη μεταφέρει μόνο του

Οι τσάντες με ροδάκια ή τρόλεϊ είναι ιδανικές επιλογές κυρίως για τα παιδιά μικρής ηλικίας καθώς δεν χρειάζεται να κουβαλάει στην πλάτη του καθόλου βάρος.

Οι εν λόγω τσάντες επιβάλλεται να είναι καλής ποιότητας διαφορετικά δεν θα αντέξουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. .

Οι τσάντες που κουβαλάνε οι μαθητές στην πλάτη αποτελούν κίνδυνο για την υγεία τους. Ειδικοί απαντούν σχετικά με την επίδραση του σακιδίου στους μυς και τα οστά των μαθητών, συμβουλεύουν για το σωστό είδος τσάντας που πρέπει να επιλέξετε και πώς να τη γεμίσετε και να τη φορέσετε, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο πόνος και να μεγιστοποιηθεί η άνεση.

Οι σχολικές τσάντες είναι είδος ευρείας κατανάλωσης, περιέχοντας όλα τα βασικά που χρειάζονται τα παιδιά για να περάσουν τη μέρα στο σχολείο.

Μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο παιδί μου όταν είναι βαριά;

Πολλοί γονείς απευθύνονται σε γιατρό νομίζοντας ότι το παιδί τους ενδεχομένως έχει σκολίωση λόγω βαριάς τσάντας, δηλώνει η Lori Karol, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Ορθοπεδικών Χειρούργων. Στην πραγματικότητα, εξηγεί η Karol, η τσάντα από μόνη της δεν προκαλεί σκολίωση. Ωστόσο, τα σακίδια πλάτης μπορούν να προκαλέσουν πόνο στην πλάτη, τον ώμο και το λαιμό όταν είναι πολύ βαριές και μεταφέρονται για πολλή ώρα.
Ναι, δηλώνει η Karol, το παιδί σας θα μπορούσε να εμφανίσει πόνο που συνδέεται με βαριά τσάντα. Ωστόσο, οι γονείς δεν χρειάζεται να ανησυχούν ότι το παιδί τους θα καταλήξει να έχει παραμόρφωση στην πλάτη ούτε ότι οι τσάντες πρόκειται να δημιουργήσουν πρόβλημα που θα χρειαστεί εγχείρηση.

 

Σχολική τσάντα: Τι πρέπει να προσέξετε;

Αν και οι τσάντες δεν είναι πιθανό να προκαλέσουν μακροχρόνια βλάβη στους μυς ή στα οστά ως αποτέλεσμα της συνεχούς μεταφοράς, αποτελούν φανερό κίνδυνο.

Υπάρχουν περιστατικά που το παιδί πέφτει και τραυματίζεται επειδή η τσάντα στην πλάτη είναι πολύ βαριά, δηλώνει ο William Hennrikus, της αμερικανικής ακαδημίας Παιδιάτρων.

Αν τα παιδιά κουβαλάνε τσάντα 18 κιλών και αυτά ζυγίζουν 36 κιλά μπορεί να πέσουν ή να μην έχουν αρκετή σταθερότητα να ισορροπήσουν κατά τη διάρκεια της μέρας, ρισκάροντας τραυματισμό στον ώμο, το χέρι, το πόδι, ή κάτι χειρότερο.

Αγοράστε μια καλύτερη τσάντα

Υπάρχουν δεκάδες μάρκες τσαντών για να διαλέξει κάποιος. Όταν ψωνίζετε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς καλό είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βασικά βήματα.

• Δυο είναι καλύτερα από ένα. Παρόλο που το παιδί μπορεί να προτιμά την τσάντα που κρέμεται στον ένα ώμο, με το λουρί να περνά πάνω από το ένα στήθος, αποφύγετε να αγοράσετε μια τέτοια καθώς βάζει όλο το βάρος στον ένα ώμο, σύμφωνα με τον Ορθοπεδικό Χειρούργο Hennrikus, του παιδικού νοσοκομείου της Καλιφόρνια. Τέτοια τσάντα σπρώχνει τον ώμο προς τα κάτω και μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πλάτη, το λαιμό και τον ώμο. Επιλέξτε καλύτερα μια τσάντα με δυο λουριά που μοιράζει το βάρος μεταξύ των ώμων.

• Να έχει σκληρή επένδυση. Τα λουριά με ενίσχυση τα εμποδίζουν από το να μπαίνουν βαθιά στον ώμο, την πλάτη και το λαιμό του παιδιού.

• Μια τσάντα γεμάτη με πολλά βιβλία μπορεί να είναι βάρος για το παιδί. Πριν αρχίσετε να τη γεμίζετε, οι ειδικοί συνιστούν οδηγίες για να μετρήσετε το βάρος της έναντι του σωματικού βάρους.

Ειδικοί συνιστούν το βάρος της τσάντας που κουβαλά ένα παιδί να μην ξεπερνά το 15-20% του σωματικού του βάρους.

Ένας εύκολος τρόπος να διαπιστώσετε πόσο ζυγίζει πραγματικά η τσάντα είναι να τη βάλετε στη ζυγαριά του μπάνιου.

Αν και μπορεί να μην είναι ακριβής, θα σας δείξει αν βρίσκεστε στην επικίνδυνη ζώνη και αν βάζετε το παιδί σας σε κίνδυνο εμφάνισης πόνου στην πλάτη. Μια λογική σύσταση είναι η μείωση κατά 10% στο βάρος της τσάντας έναντι του σωματικού βάρους.

Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου τραυματισμού σχετιζόμενου με πτώση και θα ανακουφίσει τον πόνο που προέρχεται από τη μεταφορά τεράστιων τσαντών φορτωμένων με σχολικά είδη. Με το 10% σαν πιο συντηρητικό στόχο, ακολουθεί κατάλογος σωματικού βάρους για να υπολογιστεί πόσο βάρος θα πρέπει να μεταφέρει το παιδί.

ια παράδειγμα, για σωματικό βάρος 22 κιλών η τσάντα πρέπει να ζυγίζει 2, μαθητής 34 κιλών πρέπει να έχει τσάντα 3,4 κιλών, ενώ αν ζυγίζει 45 κιλά η τσάντα του πρέπει να ζυγίζει 4,5.

 

Πώς να φορέσει σωστά την τσάντα το παιδί σας;

Να χρησιμοποιείτε τα λουριά και για τους δυο ώμους. Αν το φορτίο είναι στον ένα ώμο μπορεί να προκληθεί μυϊκός πόνος στο λαιμό, την πλάτη και τον ώμο.
Αφήστε τα παιδιά να διαπιστώσουν σε πιο σημείο πάνω τους είναι πιο άνετη η τσάντα, αλλά προσπαθήστε να σφίξετε τα λουριά για να είναι η τσάντα κολλημένη στο σώμα. Ωστόσο, μην το παρακάνετε. Δεν θα πρέπει να σφίγγουν τους ώμους.

Οι τσάντες είναι γεμάτες τσέπες και θα πρέπει να τις χρησιμοποιείτε όλες. Μοιράστε το βάρος στις διάφορες θήκες για να ομαλοποιήσετε το βάρος και αποφύγετε να βάζετε όλα τα βιβλία σε μια περιοχή με αποτέλεσμα να γίνεται βαριά στον πάτο ή στο πάνω μέρος.
Να θυμάστε ότι δουλεύουν και τα χέρια του παιδιού.

Επειδή έχετε σακίδιο πλάτης δεν σημαίνει ότι όλα τα πράγματα θα πρέπει να μεταφέρονται με αυτό. Μπορούν τα παιδιά να βγάλουν ένα ή δυο βιβλία από την τσάντα και να τα μεταφέρουν στα χέρια.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα